• Abdijsite Herkenrode © Will Vanderheyden
  • Abdijsite Herkenrode © Will Vanderheyden
  • Abdijsite Herkenrode © Roland Hermans

Abdijsite Herkenrode - Hasselt

De abdijsite van Herkenrode is een soort ministadje dat meer dan achthonderd jaar geschiedenis herbergt. De spirituele en natuurrijke plek was eeuwenlang een prestigieuze abdij van de cisterciënzerinnen, een kloosterorde. De jongste jaren is ze dankzij vele partners omgetoverd tot een indrukwekkende plek waar spiritualiteit, cultuurgeschiedenis, natuur en toerisme samengaan. Herita beheert nu het gebouwenpatrimonium van de enorme site. 


Je kan er niet naast kijken: de oude abdijsite van Herkenrode ademt opnieuw rust, verbondenheid met het verleden en gastvrijheid uit. De historische gebouwen zijn gerestaureerd, ondernemende partners maken er een plek van voor iedereen en in het omliggende natuurgebied speelt elk seizoen zijn charmes uit. Abdijsite Herkenrode laat je op je eigen ritme ongedwongen genieten. Hier kan veel en moet niets. Op maat van groot en klein.De abdijsite Herkenrode is een unieke site die ondersteund wordt door zowel Herita, de Stad Hasselt als vzw Herkenrode. De abdijsite beschikt over een eigen website met uitgebreide historische informatie en bezoekersmogelijkheden. Herkenrode is een bruisende site: kom naar een van evenementen en proef het heerlijke abdijbier, de Herkenrodetripel.

Huur deze locatie

Op de abdijsite zijn er een aantal ruimtes en locaties die je kan huren voor allerlei evenementen en activiteiten, zoals vergaderingen, productpresentaties, beurzen, workshops, conferenties, lezingen, recepties en diners. Het volledige aanbod vind je hier


Ledenvoordeel

Als lid van Herita krijg je 50% korting op de toegangsprijs. Je betaalt slechts € 3,5 i.p.v. € 7 bij een bezoek aan het belevingscentrum en/of de kruiden- en inspiratietuin

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!

Abdijsite Herkenrode: geschiedenis

De Abdijsite Herkenrode is een stille getuige van een groots verleden, dat begint in 1179 in het centrum van het graafschap Loon. In 1217 wordt Herkenrode de eerste vrouwenabdij van de cisterciënzerorde in de Nederlanden. De adellijke dames die de abdij eeuwenlang besturen drukken hun stempel op de regio. De abdij groeit uit tot een druk bezocht bedevaartsoord.

Abdijsite Herkenrode © Guy Van Grinsven
Adres en contact: 

Herkenrode vzw
Herkenrodeabdij 4
3511 Hasselt
T 011 23 96 70
F 011 33 46 45
E abdijsiteherkenrode@hasselt.be
Website: www.abdijsiteherkenrode.be