Paviljoen De Notelaer - Bornem

Rozenblaadjes. Volgens de traditie in de hertogelijke familie d’Ursel zouden er tijdens feestjes in De Notelaer uit de koepel, waar het orkest zat, rozenblaadjes zijn neergedwarreld. Dat tekent perfect de sfeer in dit adellijke paviljoen op de Scheldedijk in Hingene. Het werd gebouwd in volle Franse Revolutie en de hertogen ontvingen er gasten. De voeten in het water en het hoofd in de wolken: dat is De Notelaer, een parel en een begrip in de streek. Hier is het heerlijk toeven.

 

Arrangementen, rondleidingen en fietsenverhuur

Arrangementen

Theenamiddagen in het ronde salon van De Notelaer

Verwen jezelf, je vrienden, familie of vereniging met een een heuse theenamiddag in het mooie ronde salon met Scheldezicht.
Je kan een bezoek brengen met een professionele gids of met een audiogids. De geschiedenis en verhalen over De Notelaer en haar bewoners komen aan bod, net als de ‘petites histoires’. Je leert ook meer over de Schelde en haar omgeving.

Praktisch

Openingsuren

  • 01/03-31/03: zaterdag en zondag: 14u-18u
  • 01/04-31/10: alle dagen: 14u-18u (gesloten op vrijdag)
  • 01/11-01/03: gesloten voor individueel bezoek

groepsbezoeken kunnen ook buiten de openingsuren, steeds na reservatie


Geschiedenis

Op de Scheldedijk tussen de monding van Durme en Rupel staat een bijzonder erfgoedpareltje : paviljoen De Notelaer. Het dankt zijn naam aan de notenbomen die er tot het begin van de jaren 1950 groeiden. Dit neoclassicistisch paviljoen werd eind 18de eeuw gebouwd, in volle Franse Revolutie.

Paviljoen De Notelaer - Bornem
Paviljoen De Notelaer - Bornem
Adres en contact: 

De Notelaer
Notelaerdreef 2
2880 Bornem
T 03 889 69 20
E info@notelaer.be