Den Wolsack en De Hofkamer - Antwerpen

Het monumentale huis Den Wolsack is de thuisbasis van erfgoedorganisatie Herita. Omdat het huis dagelijks als kantoorruimte gebruikt wordt, kan je het monument niet bezoeken. Den Wolsack dankt zijn naam aan de 14de-eeuwse wolnijverheid, maar heeft vandaag een 18de-eeuws uitzicht.


Achterin de tuin van Den Wolsack vind je de Hofkamer, een pronkruimte uit 1772. Momenteel kan je ook aan de Hofkamer geen bezoek brengen: het monument wordt gerestaureerd. In augustus 2013 startte Herita met de restauratie van deze erfgoedparel in hartje Antwerpen. Onder meer het unieke boekentoilet en de prachtige plafondschildering waren dringend aan een opknapbeurt toe.


De imposante plafondschildering met de Olympische goden werd verwijderd en gerestaureerd. Ondertussen keerde de schildering op feestelijke wijze vanuit het Antwerpse Rubenianum terug naar haar oorspronkelijke plaats. 


Meer over de terugkeer van de plafondschildering.

Kalender Den Wolsack en De Hofkamer - Antwerpen

Georganiseerd door Herita
25/06/2018 | Antwerpen
Koen Van Balen is hoogleraar aan de KU Leuven, departement Burgerlijke Bouwkunde. Hij is tevens directeur van het Raymond Lemaire Internationaal Centrum voor Conservatie (RLICC) en houder van de UNESCO-leerstoel over preventieve conservatie, monitoring en onderhoud. Hij is daarnaast ook een van de onderzoekers achter het rapport Cultural Heritage Counts for Europe.
Den Wolsack en De Hofkamer - Antwerpen
Adres en contact: 

Herita
Oude Beurs 27
2000 Antwerpen
T 03 226 31 85
F 03 212 29 75
E info@herita.be

Herita zetelt in het voormalige herenhuis en beschermd monument Den Wolsack. Momenteel kan je geen bezoek brengen aan dit monument.