AFGELOPEN

Er zijn momenteel geen actuele ledenvoordelen in deze categorie. Hou onze website of nieuwsbrief in de gaten, want binnenkort organiseren we zeker wat nieuws.

Afgelopen ledenvoordelen

Gouden Carolus fiets- en wandelzoektocht 2015
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
17/07/2016
De 5de jubileumeditie van de Gouden Carolus fiets- en wandelzoektocht is gestart. Deze Mechelse zoektocht is ondertussen uitgegroeid tot een topevenement en loopt nog tot 2 oktober 2016.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
28/11/2015
DEZE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN Kasteel Beauvoorde nodigt je uit voor een sfeervolle winteravond! Kom op vrijdag 4 december genieten van “Over leven met Brel”, een avondvullend muziektheaterprogramma over chansonnier en fenomeen Jacques Brel, dat naast geliefde Brel-chansons eigen teksten en poëzie van de uitvoerders bevat. Televisiemaker Michael Abspoel vertolkt de chansons, begeleid door Peter WJ Brouwer op accordeon en piano. Brel, die in de jaren vijftig, zestig én zeventig wereldwijd zoveel mensen wist te bereiken, van Parijs tot New York, sprak een universele taal die iedereen begreep en in ...
Manufactuur de Wit Herita ledenvoordeel
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
06/11/2015
OPGELET: deze rondleiding is VOLZET. Manufactuur De Wit conserveert, koopt, verkoopt en reinigt wandtapijten. Jaarlijks ontvangt deze unieke locatie duizenden bezoekers. De Koninklijke Manufactuur De Wit is vandaag wereldleider in de restauratie van oude wandtapijten uit museumcollecties. Ook naar privéklanten toe neemt ze een vooraanstaande plaats in. www.dewit.be VOLZET Herita organiseert in oktober en november 2015 voor haar leden meerdere rondleidingen in de manufactuur, onder leiding van een gids die gespecialiseerd is in wandtapijtkunst. Het bezoek bestaat uit een weefdemonstratie en ...
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
23/10/2015
OPGELET: deze wedstrijd werd ondertussen afgesloten. 4 augustus 1914. Het Duitse leger valt België binnen… niets is meer hetzelfde dan voorheen. Ook voor de aristocratische familie de Brouchoven de Bergeyck heeft deze vier jaar durende wereldbrand een enorme weerslag op hun persoonlijke leven. Graaf Charles de Bergeyck en gravin Josephina d’Elzius de Peissant ontvluchten het Duitse oorlogsgeweld en vestigen zich in Engeland, terwijl Duitse regimenten ongestoord hun intrek nemen in hun kasteel Cortewalle in Beveren... Hoe zal dit aflopen? Tijdens de Nachten van Cortewalle beleef je ...
Fortendag Raversyde
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
27/09/2015
Kom op zondag 27 september naar de Fortendag in Raversyde!
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
19/09/2015
Bezoek op zaterdag 19 september onder leiding van een gids het Texture-museum in Kortrijk, meer bepaald de tentoonstelling 'Metamorfosen' en maak vervolgens een wandeling doorheen de Kortrijkse binnenstad. UPDATE: deze activiteit is volzet.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
13/09/2015
Kom naar de fototentoonstelling "Boeken onder vuur. Van Leuven tot Timboektoe" in de Universiteitsbibliotheek van Leuven.
Contour 7, biënnale Mechelen 2015
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
30/08/2015
Contour bezoeken is hedendaagse beeldende kunst van internationaal niveau ontdekken. De Biënnale presenteert film, video, installatie en performance op bijzondere locaties in de Mechelse binnenstad.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
22/08/2015
Tijdens de wandeling voor Herita-leden op 22 augustus ontdek je de geschiedenis en de werking van deze kaasmakerij. Daarna geniet je van een kaas- en bierproeverij.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
02/07/2015
Op 2 juli organiseert Herita in samenwerking met Kazerne Dossin een nocturne, exclusief voor Herita-leden.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
27/06/2015
Wie al een tijdje niet meer langskwam op Abdijsite Herkenrode, zal de ogen uitkijken. De site onderging een ware metamorfose. Volg de architect die de restauratie en herbestemming van de site realiseerde.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
20/06/2015
Wandel met ons mee langs verdwenen winkels in het centrum van Sint-Niklaas en ontdek twee prachtig bewaarde winkelinterieurs uit de tijd van toen. De bewoners ontvangen ons en vertellen hun verhaal. Specialiste Katherine Ennekens is onze gids.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
12/01/2017
In het boek ‘Architect en ambtenaar’ legt de auteur de relaties bloot tussen overheid, administratie en architectuur. Je krijgt een levendig beeld van hun dagelijkse ontwerppraktijk en ontdekt welke rol ze speelde in de toenmalige maatschappij.
Maaike Cafmeyer Toverfluit Herita Wedstrijd Middagconcerten
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
12/01/2017
Die Zauberflöte is wellicht de belangrijkste opera die Mozart ooit schreef. In “De Toverfluit in een note(n)dop” brengen hoboïsten Bram Nolf en Piet van Bockstal samen met actrice Maaike Cafmeyer een pocket-versie van dit meesterwerk.
Kinderboek Mammoetmoed Herita Wedstrijd
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
25/02/2016
Mammoetmoed is een spannend kinderboek voor acht- tot twaalfjarigen. Het focust op het leven van een jonge Neanderthaler zo’n 40.000 jaar geleden. Via een boeiend verhaal en prachtige prenten leer je over de prehistorie en zijn geheimen. Mechelse historica Eva Vaes doet Neanderthalers herleven. De schrijfster en illustratrice dook voor dit boek in het verleden, een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ze koos voor de contacten tussen neanderthalers en de homo sapiens; een interessante confrontatie tussen mensen die elkaars verschillen ontdekten. Om de historische achtergrond van het boek af ...
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
10/07/2016
Ga je naar een voorstelling in het Backstay Hostel tijdens de Gentse Feesten en zoek je nog een slaapplek? Of plan je een weekendje Gent? Het hostel is de ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken in al zijn facetten.
Hopmuseum Poperinge
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
27/11/2016
Neem deel aan een stripwandeling doorheen het museum waarbij op elk van de vier verdiepingen een stukje gebracht wordt dat zich afspeelt in de sfeer van de stripreeksen Asterix, Jommeke, Suske en Wiske en Nero!
Stoomcentrum Maldegem
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
28/11/2016
Sinterklaas en zijn pieten komen op bezoek in het Stoomcentrum Maldegem. Op zaterdag 3 en zondag 4 december 2016 kan je samen met de Sint een ritje maken op een echte stoomtrein.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
30/11/2016
Ga op zoek naar de kerstman in het magische kerstkasteel van Westerlo. Grappige figuren uit de elfenwereld brengen je langs prachtige kamers naar de mooist versierde kerstridderzaal van de wereld en omstreken.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
06/12/2016
Herita-leden kunnen een exclusief gesigneerd boek bestellen met een korting van 2 euro en ontvangen er bovenop 5 zichtkaarten van het kasteel bij.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
08/12/2016
Het Geluidshuis geeft 10 hoorspelen weg aan Herita-leden. Waag je kans en win!
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
14/12/2016
Het STAM in Gent pakt uit met 'Draken', een unieke tentoonstelling waarin deze mythische creaties centraal staan, nu eens kwaadaardig en lelijk dan weer aaibaar en lief of net van een indrukwekkende schoonheid.
‘Authentieke Belgische Cafés’
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
23/12/2016
Dit boek van Regula Ysewijn is een ode aan de authentieke bruine cafés in België, aan de cafébazen en -bazinnen die er achter de toog staan, en aan de stamgasten die er hun pintjes komen drinken. Het is ook een pleidooi om zorgzaam om te springen met het Belgische café-erfgoed.
"Voor God & Geld"
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
22/01/2017
De tentoonstelling ‘Voor God & Geld’ vertelt het verhaal van God, geld en de nieuwe mens in de middeleeuwen. In een oud klooster in Gent, middenin de middeleeuwse wijk Patershol, herleven van 17 juni tot en met 1 januari de middeleeuwen!
Spiekpietjes Fort Napoleon
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
08/01/2017
In het Fort Napoleon in Oostende hebben zich tientallen Spiekpietjes verstopt!
tijdschrift M&L monumenten, landschappen, archeologie
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
31/01/2017
Het tijdschrift M&L laat je kennismaken met de wereld van monumenten, landschappen, archeologie en erfgoedzorg in Vlaanderen.
Architect en ambtenaar
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
31/01/2017
In het boek ‘Architect en ambtenaar’ legt Jeroen Cornilly de relaties bloot tussen overheid, administratie en architectuur. Je krijgt een levendig beeld van hun dagelijkse ontwerppraktijk en ontdekt welke rol ze speelde in de toenmalige maatschappij.
De Roma Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
15/02/2017
OPGELET! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
Cinema De Keizer - Lichtervelde
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
19/02/2017
Cinema De Keizer spreekt tot de verbeelding van jong en oud. Tijdens een rondleiding ontdek je de fascinerende geschiedenis van de oudste dorpcinema van ons land. Vervolgens kan je heerlijk wegzakken in de rode fluwelen zeteltjes om samen met je kinderen van de legendarische tekenfilm 'Jungle Book' te genieten.
Paviljoen De Notelaer Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
25/02/2016
Herita restaureert de gevels en het dak van deze parel aan de Schelde zodat De Notelaer ook in de toekomst kan stralen. Ontdek de spectaculaire restauratie van het dak en de gevels samen met het bouwteam.
Onze-Lieve-Vrouw Hospitaal Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
19/03/2016
OPGELET! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan wel een plaats op de wachtlijst reserveren.
Rupelmonde Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
19/03/2016
OPGELET! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan wel een plaats op de wachtlijst reserveren.
Kerkhove Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
08/04/2016
Wil jij graag archeologen aan het werk zien? Grijp nu je kans en bezoek de lopende opgravingen in Kerkhove. Waterwegen en Zeekanaal NV bouwt hier een nieuwe stuw langs de Boven-Schelde. Grootschalig archeologisch onderzoek gaat de werken vooraf: net iets meer dan de oppervlakte van een voetbalveld wordt onderzocht tot op een diepte van bijna acht meter onder het maaiveld. Daarmee gaat het om één van de grootste archeologische projecten ooit in Vlaanderen.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
08/02/2016
In het kader van de tentoonstelling Mystieke Muziek in het Caermersklooster in Gent en n.a.v. de restauratie van het Lam Gods, organiseert Het Orgel in Vlaanderen i.s.m. de provincie Oost-Vlaanderen een kinderatelier! Dit is hét ideale moment om op een ludieke manier kennis te maken met het orgel, liedjes te zingen, een orgel in elkaar te knutselen of het orgel zelf uit te proberen. Karolien Schuurmans en Bart Wuilmus begeleiden de kinderen en laten hen het orgel ontdekken op een speelse manier. En weet jij wat het Doe-Orgel juist is? Tijdens de workshop steek je het mee in elkaar! ...
Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
23/04/2016
Samen met een deskundige gids beleef je de verhalen van de stad en haar inwoners en maak je een reis van de middeleeuwen tot vandaag. Je komt keizer Karel tegen met zijn buitenechtelijke dochter Margaretha, Adriaan Brouwer met zijn beroemde biertaferelen en Lodewijk XIV die rond de stad in het zand bijt. Je bewondert ook de 15 originele Oudenaardse wandtapijten en de collectie De Boever-Alligoridès, een van de grootste zilvercollecties van Vlaanderen.
Verbeke Foundation Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
30/04/2016
De Verbeke Foundation is een private kunstsite van kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als ‘kunstenvrijplaats’ ook kansen aan jonge kunstenaars.
Connecterra Nationaal Park Hoge Kempen Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
03/04/2016
Laat je in Connecterra, de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen, verrassen door een bijzonder stukje natuur in Vlaanderen. Op de plek waar tot 1987 de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, geniet je nu van een verrassend landschap van bergen en meren met spectaculaire panorama’s.
Hundius Batterij Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
01/05/2016
OPGELET! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan wel een plaats op de wachtlijst reserveren.
Hobos Grote Hof Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
08/05/2016
Het landgoed Hobos en de Grote Hof zijn gelegen in Bosland, het grootste natuurproject van Vlaanderen. Hobos bestaat uit een uniek en afwisselend landschap van bossen, weilanden, vijvers, boomgaarden, houtkanten en een oud gebouwencomplex met moestuin en parkelementen.
Kasteel van Laarne Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
15/05/2016
OPGELET! De inschrijvingen zijn volzet. Je kan wel een plaats op de wachtlijst reserveren.
Wannes Van De Velde
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
29/04/2016
Op de dag dat hij 79 zou geworden zijn, staat Wannes Van De Velde op uit zijn graf en komt hij in vele gedaanten naar ‘thuishaven’ De Roma om zijn biografie voor te stellen. Veel van zijn muzikale vrienden komen hem groeten…
Slot van Laarne Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
01/05/2016
De Zilvermarkt vindt plaats op het gelijkvloers van het Slot van Laarne. Kom een kijkje nemen en snuister in het aanbod van 14 gerenommeerde antiquairs in de uniek kasteelsetting. De markt wordt aangevuld met een kunstboekenverkoop door antiquair Erik Tonen.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
04/05/2016
Zelf vechten in een duel, een ontmoeting met een echte eenhoorn, theater, muziek, boogschieten, dans, acrobatie, workshops en lekkernijen op een unieke historische site. Op Pinksterzondag 15 mei 2016 brengt Abdijsite Herkenrode voor de 4de keer de middeleeuwen tot leven tijdens het magisch familiespektakel ' de Sage van de Eenhoorn '.
Tussen Haven en Storm
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
13/05/2016
Het maritieme traject ZILT van Cultuurcentrum De Grote Post kent op de vooravond van 'Oostende voor Anker' zijn apotheose met 'Tussen Haven en Storm'. Een avondvullende slotshow met tekst en muziek. Een imposante ode aan de onvatbare zee. Met o.a. Johan Verminnen, Patrick Riguelle, Maaike Cafmeyer en Martin Heylen.
Liermolen
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
16/05/2016
We starten met een restauratiebezoek aan de Liermolen onder leiding van de huismolenaar van het MOT. Het waterrad, uit de jaren dertig, heeft onder invloed van weer en wind haar stevigheid verloren, de sluizen zijn aan vervanging toe en binnen hebben de houten tandraderen en andere onderdelen restauratie-ingrepen nodig om verder te kunnen blijven dienen.
MOT
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
21/05/2016
Tijdens dit atelier in het MOT, zowel geschikt voor kinderen als volwassenen, ontdek je de verschillende ingrediënten van brood.
Kazerne Dossin Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
28/05/2016
OPGELET! De inschrijvingen zijn volzet. Je kan wel een plaats op de wachtlijst reserveren.
Cinema De Keizer Lichtervelde Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
23/03/2017
Zin in een nostalgisch avondje uit? Nadat een gids je alles verteld heeft over Cinema De Keizer, de oudste dorpscinema van ons land, mag je zelf plaatsnemen in de knusse rode cinemastoeltjes. 'Casablanca', dé kaskraker uit 1942, voert je terug naar ver vervlogen tijden!
Herita Ledenaanbod De Ruien
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
18/03/2017
OPGELET! Deze rondleidingen zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
Kasteel van Loppem Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
18/03/2017
OPGELET! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
Stokerij De Molenberg Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
25/03/2017
OPGELET! Deze rondleidingen zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
26/03/2017
OPGELET! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
30/04/2017
Een professionele gids leidt je rond in Texture, museum over Leie en vlas. Hij duikt met jou in de boeiende de geschiedenis van de regionale vlasindustrie maar vertelt je ook alles over de nieuwste toepassingen van vlas in voeding, landbouw, textiel, design…
De Centrale Gent
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
25/02/2017
OPGELET! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
Brouwerij De Koninck Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
13/06/2016
Wil je jezelf trakteren op een unieke belevenis? Volg dan de rondleiding in de Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck en geniet nadien van een degustatieworkshop.
KANTL
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
24/07/2016
Geniet van een literair aanbod in een historische locatie tijdens de Gentse Feesten!
Historalia
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
31/07/2016
Herita-leden genieten van een kortingtarief van 20% op een ticket voor de première van het musicalspektakel Albert I op zaterdag 13 augustus 2016 op het unieke domein de Merode te Westerlo.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
09/05/2016
Er klinkt muziek in het Merodegebied! Tijdens het lange Hemelvaartweekend (5 – 8 mei) wandel je voor het tweede jaar op rij van de ene verrassende muzikale stop naar de andere. Een uniek festival dat natuur, erfgoed en muziek met elkaar verweeft. Je kan er genieten van muzikale wandelingen en avondconcerten. In de avondprogrammatie zijn er concerten van internationale folkartiesten en singer-songwriters op de mooiste erfgoedlocaties. Het wandelprogramma overdag toont minder bewandelde stukjes natuurgebied. Het Merodegebied is een heerlijk wandelland, een lap natuur in het grensgebied van ...
KANTeLing 2016
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
06/07/2016
In en rond het idyllische kasteel Beauvoorde blaast de KANTL op 6 juli 130 kaarsjes uit. Schrijvers van vandaag eren enkele van hun roemruchte collega's. Bevlogen wetenschappers duiken in het werk van hun voorgangers.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
15/08/2016
Van 15 mei tot 15 augustus 2016 kan je in kasteel d’Ursel in Hingene terecht voor een tentoonstelling over Giovanni Niccolò Servandoni (1695- 1766).
Beatrijs Kantl Herita
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
10/05/2016
Acteur Frank Cools zingt, vertelt en speelt op 10 mei zijn bewerking van Beatrijs in de KANTL…
Food Archeoloog Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
13/06/2016
Tijdens een dagvullende workshop laat De Foodarcheoloog je proeven van het dagelijks overleven van onze voorouders.
Quondam
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
08/05/2016
Quondam is het grootste competitieve riddertornooi van de Lage Landen. De historische tornooigronden rondom ‘t Hooghuys vormen, net zoals in de 15de eeuw, het strijdtoneel van honderden middeleeuwers die je op een interactieve manier laten kennismaken met het leven van onze voorouders. Aanschouw vol spanning de spectaculaire veldslagen en steekspelen te paard. Moedig jouw favoriete zwaardvechter of boogschutter aan tijdens het tornooi. Snuister gezellig rond op de middeleeuwse markt en rust vervolgens even uit in één van de 3 herbergen waar we de hongerigen spijzen en de dorstigen laven. Onze ...
© Stad Gent, De Zwarte Doos, Stadsarchief
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
31/05/2016
Hoe zag Gent er 200 jaar geleden uit? Het boek ‘Kleurrijk Wynantz & Gent omstreeks 1820’ bundelt de aquarellen van wijlen schilder Jean-Baptiste Joseph Wynantz en hedendaagse beelden, en biedt een unieke kijk op het Gent van 200 jaar geleden.
Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
25/06/2016
Bezoek o.l.v. experts de unieke tentoonstelling: ‘Van Wynantz naar Gent anno 2016. 200 jaar Gent in stadsgezichten’.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
16/08/2016
In een prachtige villa in De Panne bezoek je de tentoonstelling over oorlog en prostitutie tijdens W.O. I.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
23/07/2016
Opgelet! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.
Station Gent
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
24/07/2016
Opgelet! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
06/02/2017
'Oorlog in Korte Broek' laat je de Eerste Wereldoorlog beleven door de ogen van zeven kinderen uit zeven verschillende landen. Met een audioguide verken je de tentoonstelling in de Gentse Sint-Pietersabdij. Op basis van dagboeken, brieven, speelgoed, liedjes en tekeningen ontdek je hoe de oorlog hun dierbaren treft en hun dromen beroert.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
09/09/2016
Speciaal voor haar leden biedt Herita dit jaar een exclusief betalend programma aan op Open Monumentendag.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
15/02/2017
Prachtige muziek komt nog beter tot zijn recht op een bijzondere plek. In de voormalige Sint-Augustinuskerk geniet je tijdens de Middagconcerten van een unieke muzikale ervaring. Laat je meevoeren door celliste Marie Hallynck en pianist Muhidin Durroglu en geniet van een welklinkend feest van emoties. Dit fenomenale duo trakteert je op een greep uit het repertoire van J. Brahms en D. Shostakovich.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
29/01/2017
Opgelet! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
05/02/2017
Een tripje naar de Westhoek is als een wandeling door onze geschiedenis. Het Lange Max Museum in Koekelare voert je mee naar de Duitse zijde van het strijdtoneel van de Eerste Wereldoorlog.
Belevingscentrum '14-'18 Herita
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
12/02/2017
OPGELET! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
Kasteelfeesten in Hingene
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
01/06/2016
In 1830 is hertog Charles-Joseph d’Ursel een zogenaamde orangist: een medestander van de Nederlandse koning Willem I. Hij verzet zich tegen de Belgische Revolutie en trekt zich met zijn familie terug in Hingene. Daar ontvangt hij de Nederlandse prinsen Willem en Frederik met een groot feest... tot een inval van de Belgische patriotten alles in rep en roer zet. Geniet van muziek, dans en tal van demonstraties in de prachtige historische omkadering van het Kasteel d’Ursel en het omliggende park. Praktisch Waar? Wolfgang d'Urselstraat 9, 2880 Hingene Wanneer? Zondag 12 juni 2016, 13u00 – 18u00 ...
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
19/08/2016
Voor het eerst kan je met de hele familie overnachten in de mooiste tuin van het land: de Plantentuin Meise. En dankzij Herita wordt het ontbijt extra sprankelend!
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
12/06/2016
Fiets of wandel tussen bijna 2000 jaar oude Gallo-Romeinse grafheuvels (tumuli) die de tijd glorierijk hebben doorstaan. Aan de Twee Tommen, de Drie Tommen en de Avernassetom geniet je van het prachtige landschap en kennis maken met de eeuwenoude Gallo-Romeinse cultuur. Gidsen en re-enactors helpen je wegwijs.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
18/10/2016
In Lekker historisch komen heel wat horecazaken aan bod die gehuisvest zijn in zo’n karaktervol gebouw. Daarnaast krijg je heel wat tips: een suggestie van de chef of een hint voor een mooie daguitstap. Lekker historisch is tegelijk een naslagwerk, een culinaire gids en een reisgids.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
18/10/2016
Dat ze echt gebeurd zijn, is bijna zeker. Er doen zich trouwens nog altijd akelige dingen voor. Vaak zijn er deuren die dichtslaan en parketvloeren die kraken. Soms is er plots een tocht in een plaats, alsof er iets of iemand passeert. Dan zijn er ook de honderden vleermuizen die in het kasteel wonen en er ’s nacht vrij rondvliegen.
Waterburcht Pietersheim
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
08/08/2016
Op een verhoogde terp staat de 12de eeuwse waterburcht. Zij is de stille getuige van de roemrijke en woelige veldslagen van de Heren van Pietersheim. Van het middeleeuwse slot kan je nog de ringvormige weermuren en poorttoren zien. Ook de 16de eeuwse kapelzaal werd volledig gerenoveerd. Maar er is meer! Kom er alles over te weten tijdens de rondleiding met professionele gids.
Kasteelklooster Sint-Jansberg Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
21/08/2016
Laat je onderdompelen in 700 jaar geschiedenis tijdens een wandeling op het Sint-Jansbergdomein . In de oude kloostergebouwen woonden de kartuizermonniken. In de 19de eeuw werd het klooster omgebouwd tot ‘maison de plaisance’ voor Schoon Volk. Zij maakten van de vroegere kloostertuin een prachtig wandelpark.
Landschap De Liereman Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
08/08/2016
Landschap de Liereman ligt midden in de Kempen en is één van de oudste en grootste natuurgebieden van Vlaanderen. Het wordt beheerd door Natuurpunt vzw . Veel meer dan enkel een natuurreservaat, is dit landschap het resultaat van eeuwenlange menselijke activiteit. Het gebied zit dan ook boordevol erfgoed, gaande van het mesolithicum tot vandaag. Een deel van het gebied is beschermd als archeologische zone.
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
15/09/2016
Opgelet! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
Floraliënhal
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
19/09/2016
OPGELET! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.
Connecterra
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
23/09/2016
Connecterra, dat is de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Op de plek waar tot 1987 de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, geniet je nu van een verrassend landschap van bergen en meren met spectaculaire panorama’s. Ga met ons op culinaire wandeling doorheen het park en bezoek de imposante schachtbok van Eisden!
Kasteel van Horst
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
23/09/2016
HORST is een kunst- en muziekfestival in en rond het prachtige kasteel van Horst in Holsbeek. Curator Gijs Van Vaerenbergh selecteerde diverse artiesten die voor deze gelegenheid werk hebben ontwikkeld in de omgeving van het kasteel. Een ervaren gids neemt je mee doorheen deze...
Installatie Barricade - Luc Deleu
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
29/09/2016
Laat je gidsen door de curator van Private Tag, een tentoonstelling over het idee ‘taggen’, een spoor nalaten. Vijftien hedendaagse kunstenaars gingen aan de slag in Raversyde, met een verbluffend visueel resultaat...
Kasteelklooster Sint-Jansberg Herita Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
06/10/2016
Laat je onderdompelen in 700 jaar geschiedenis tijdens een wandeling op het Sint-Jansbergdomein . In de oude kloostergebouwen woonden de kartuizermonniken. In de 19de eeuw werd het klooster omgebouwd tot ‘maison de plaisance’ voor Schoon Volk.
Cinema De Keizer - Lichtervelde
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
13/10/2016
Laat je rondleiden door een gids in Cinema De Keizer, de oudste dorpscinema van het land, en geniet nadien van een filmvertoning terwijl je geniet van authentieke ijspralines!
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
03/10/2016
Ga een dag op stap met museumcoördinator Piet Chielens van het In Flanders Fields Museum. Je begint je dag met een bezoek aan deze tijdelijke tentoonstelling ‘De Geschreven Oorlog’ in het In Flanders Fields Museum. Na een middagpauze stappen we samen op de bus en rijden we langs de langst gelijkblijvende frontlijn tijdens WOI in Vlaanderen: de ‘Ieperboog’ of ‘Salient’.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
04/10/2016
Deze zomer gooit het museum Mayer van den Bergh de poorten van de 17de-eeuwse kerken wagenwijd open. De unieke tentoonstelling ‘Goddelijke interieurs’ brengt je met eeuwenoude architectuurschilderijen binnen in de Antwerpse kerken uit de tijd van Rubens.
Historium Brugge
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
13/10/2016
Benieuwd waarom Brugge zo’n belangrijke stad was in 1435 en hoe de stad eruitzag in de middeleeuwen? Neem dan deel aan de exclusieve nocturne voor Herita-leden in het Brugse Historium.
Alden Biesen
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
23/10/2016
De Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen werd gebouwd door de Duitse ridderorde. Het is één van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio. Nu is dit complex een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Tijdens een exclusieve rondleiding door een deskundige gids kom je alles te weten over deze historische site en haar geschiedenis.
Sint-Hermescrypte
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
30/10/2016
OPGELET! De inschrijvingen zijn volzet. Je kan wel een plaats op de wachtlijst reserveren.
Toerisme Limburg, Kasteel van Hex
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
11/09/2016
Middenin zuidelijk Haspengouw ligt kasteel Hex, omgeven door een weelde van tuinen en park, landerijen, boomgaarden en bossen. Krijg korting op een ticket voor de Open Tuin- en Plantendagen!
Coup De Ville
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
19/09/2016
Coup de Ville dompelt je met deze expo onder in brandend actuele kunst. Meer dan 30 kunstenaars tonen hun kunstwerken op de meest verrassende plaatsen in de binnenstad van Sint-Niklaas. Win een catagolus van de expo!
menin road ypernstrasse
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
25/09/2016
De vier partnergemeenten organiseren samen het project “Menin Road – Ypernstrasse”. Krijg korting op de catalogus!
Zot Geweld / Dwaze Maagd
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
25/09/2016
De expo Zot Geweld/Dwaze Maagd is een bruisende ode aan het iconische werk van kunstenaar Rik Wouters, die dit jaar precies 100 jaar geleden overleed. Win een duoticket!
Coup de Ville
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
09/10/2016
Wandel in Sint-Niklaas en laat je onderdompelen in brandend actuele kunst met de tentoonstelling ‘Coup de Ville’. Meer dan 30 kunstenaars nemen je met hun kunstwerken mee op wandel door de binnenstad. Krijg korting op deze expo!
Paul Gees - Foto Iris Verhoeyen
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
20/11/2016
Citadel’arte is een expo van hedendaagse kunst in de citadel van Diest. Na een succesvolle 1ste editie creëren ook dit jaar 15 kunstenaars opnieuw een nieuw in situ kunstwerk. Krijg korting op deze expo!
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
18/02/2017
Wie droomt er niet van een heerlijk weekendje in een sprookjesachtig kasteel? Met de Bongobon Kasteelweekend schenk je iemand een onvergetelijke belevenis. Een origineel idee voor wie nog inspiratie zoekt voor Valentijn. In de aanloop naar het feest van de liefde, geniet je van 15% korting op dit romantische cadeautje.
Cuvée Antonine Blond
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
12/03/2017
De ambachtelijke brouwerij Den Triest in Kapelle-op-den-Bos brouwt in beperkte oplage twee unieke bieren met ingrediënten uit het kasteeldomein: Cuvée Antonine Blond en Cuvée Antonine Bruin.
'De Geschreven Oorlog' in Flanders Fields
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
26/03/2017
Wil je meer te weten komen over de Eerste Wereldoorlog aan de hand van teksten zoals brieven, dagboeken en zoveel meer? Dan is de expo 'De Geschreven Oorlog' zeker iets voor jou!
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
16/04/2017
Trekken jullie er tijdens de krokus- of paasvakantie met de auto op uit en hou je het graag plezant op de achterbank? Of ben je op zoek naar een origineel cadeau voor je (klein)kind? Dan stellen wij graag 'De Bokrokker' aan je voor, een knotsgek hedendaags hoorspel dat zich afspeelt in het historische decor van Bokrijk!
Kasteel van Groot-Bijgaarden
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
07/05/2017
Elke lente wordt in het park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden de “ Floralia Brussels ” georganiseerd. Bezoek deze prachtige lentebloemententoonstelling met korting!
Quondam
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
08/05/2017
Aanschouw vol spanning de spectaculaire veldslagen en steekspelen te paard. Moedig jouw favoriete zwaardvechter of boogschutter aan tijdens het tornooi. Snuister gezellig rond op de middeleeuwse markt en rust vervolgens even uit in één van de herbergen waar men de hongerigen spijst en de dorstigen laaft.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
10/11/2016
Een ervaren gids neemt je mee doorheen de expo ‘Zalige Idesbald en de 1000 skeletten’. Je komt te weten wat we uit die eeuwenoude beenderen kunnen leren en hoe de cisterciënzers belangrijke figuren binnen hun gemeenschap herdachten.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
20/11/2016
Een ervaren gids neemt je mee en leidt je doorheen de expo. Herita-leden krijgen ook een exclusieve kijk op de plannen van het Bourgondische stadspaleis, Hof van Busleyden, dat tot hedendaags stadsmuseum wordt omgetoverd.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
26/11/2016
OPGELET! De inschrijvingen zijn volzet. Je kan wel een plaats op de wachtlijst reserveren.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
12/02/2017
OPGELET! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
30/11/2016
OPGELET! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan wel een plaats op de wachtlijst reserveren.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
05/12/2016
Opgelet! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
09/01/2017
De Belgische Museum Agenda bundelt meer dan 50 foto’s van museale topstukken verwerkt in een praktische weekagenda voor 2017. Bekking & Blitz Uitgevers schenkt 15 agenda’s aan Herita-leden!
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
29/01/2017
Het toppunt van romantiek? Een overnachting in een betoverend kasteel of een indrukwekkend landhuis samen met je liefste. Waag je kans en wie weet win jij een Bongobon Kasteelweekend. Het ideale Valentijnsgeschenk!
Muzikale Wandelingen
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
13/05/2017
Lennaert Maes en Andries Boone nemen je mee op een muzikale wandeling in de prachtige groene omgeving van het kasteel van Horst. De heren halen oude sagen uit de streek van onder het stof en steken die in een nieuw, stevig muzikaal jasje.
© Hello Bruges
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
21/05/2017
De fiets is het geknipte vervoersmiddel om op ontdekking te trekken. Samen met een enthousiaste gids van Hello Bruges verken je al fietsend het Brugse ommeland. De tochts brengt je langs de imposante kastelen Tudor en Beisbroek en hun uitnodigende tuinen en parken, maar we houden ook halt bij een paar verborgen pareltjes zoals het Foreyst, Ter Lucht en het enige Kartuizerinnenklooster in de Nederlanden.
Halen
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
21/05/2017
Ontdek de geschiedenis van de Slag der Zilveren Helmen tijdens een verrassende wandeling. Je komt niet alleen alles te weten over deze historische veldslag, maar ook over het dagelijkse leven tijdens de oorlogsjaren.
Plantentuin in Meise
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
28/05/2017
Een ervaren gids neemt je mee op een historische rondleiding doorheen de Plantentuin. Tijdens deze wandeling kom je alles te weten over de geschiedenis van het domein, die teruggaat tot in de 12 de eeuw.
Zelem Sint-Jansbergklooster Ledenaanbod
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
02/04/2017
OPGELET! Deze rondleidingen zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
09/04/2017
OPGELET! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
Schoonselhof - Grafzerkje
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
04/06/2017
Met maar liefst 84 hectare valt er heel wat te ontdekken op het Schoonselhof. Verken het Antwerpse Père Lachaise met een gids en laat je meevoeren doorheen de geschiedenis van de stad.
Kasteel d'Ursel
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
04/06/2017
Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen selecteerde voor deze tentoonstelling werk van kunstenaars uit de 17 de , 18 de en 19 de eeuw. Op hun schilderijen zien we de dieren die eeuwenlang thuis waren in en rond een kasteel: gezelschapsdieren, zoals katten en honden, maar ook neerhofdieren, zoals kippen, konijnen, koeien, paarden, schapen, geiten, varkens en ezels.
Muzsikas
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
14/05/2017
Muzsikas is een topgroep uit Boedapest. De groep bestaat al sinds 1973 en de muzikanten staan wereldwijd bekend als dé muzikale vertegenwoordigers van de Hongaarse traditie. Hun enige Belgische concert van 2017 spelen ze in het prachtige amfitheater van het Warandepark in Diest.
Le Rêve de Flo
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
14/05/2017
Verleg je graag je muzikale grenzen? Op het Merodefestival ontdek je steevast nieuwe genres en groepen. Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een duoticket voor het concert van Le Rêve de Flo, een uniek kwartet. Michel Godard maakt al decennia verrassende muziek met zijn combinatie van tuba, serpent en bas. Recent werkte hij ook samen met Alim Qasimov uit Azerbeidjan en oed-speler Ihab Radwan uit Egypte. Gitarist Kevin Seddiki is bekend binnen de jazz, maar is ook begeleider van Sandra Rumolino (Arg) of Maria Simoglou (Gr). Samen met Maarten Decombel en Stefan Bracaval , vormen zij het ...
Brugse Ommeland
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
18/05/2017
Doe mee en win een overnachting met ontbijt voor twee personen bij B&B Hof van Steelant (Loppem). Je logeert er in een ecologische sfeer in een gerenoveerde 17de eeuwse kasteelhoeve.
© P. van Gelooven
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
28/04/2017
De inschrijvingen voor deze activiteit werden afgesloten.
Slot van Laarne
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
01/05/2017
De inschrijvingen voor deze activiteit werden afgesloten.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
07/05/2017
OPGELET! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
Antitankgracht Haacht
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
14/05/2017
OPGELET! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren.
‘Het verlangen naar Frankrijk’ Michiel Hendryckx
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
14/05/2017
‘Het verlangen naar Frankrijk’ brengt het werk van Michiel Hendryckx naar de poëtische setting van de Gentse Sint-Baafsadbij, een verborgen parel in de stad.
Brugse Ommeland
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
15/06/2017
Doe mee en win het boek ‘Steenrijk & Begeesterd. Kastelen en abdijen in het Brugse Ommeland’, de nieuwe publicatie van de Provincie West-Vlaanderen van de hand van historica Véronique Lambert.
De Voorhaven - Gent
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
11/06/2017
Samen met drie gedreven jonge Gentenaars organiseert De Voorhaven PURr, een unieke wijnbeurs in de wijnkelders van Loods 20. Bezoek deze beurs met korting!
FESTIVELó
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
15/06/2017
Spring op je fiets voor FESTIVELó en beleef met je familie en vrienden een onvergetelijke zomerdag.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
20/07/2017
80 Days of Summer brengt sterke fotoreeksen naar de onweerstaanbare sites van Historische Huizen Gent. Foto’s en video’s met als thema Roots & Roads tonen mensen onderweg. Van de ene geschiedenis naar de andere, op de vlucht, op de dool of gewoon op reis.
© familie Reyniers
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
20/07/2017
Toen oud-schipper Edmond Reyniers (1883-1979) al ruim in de tachtig was, schreef hij op verzoek van zijn familie zijn memoires neer. Het gedeelte dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog, is nu in boekvorm uitgebracht en draagt de titel ‘Mon, schipper tijdens WOI’.
Win de Knooppunter Kastelenbox.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
20/07/2017
Win de Knooppunter Kastelenbox, dé perfecte box vol knooppuntroutes langs Vlaanderens meest fotogenieke kastelen.
WonderWeekend
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
07/08/2017
Doe mee en win een onvergetelijke overnachting voor twee volwassenen en twee kinderen (tot 18 jaar) ter waarde van 230 euro!
Virga Jesseommegang in Hasselt
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
03/08/2017
Hasselt viert al eeuwenlang de Virga Jessefeesten. Om de zeven jaar toveren ze Hasselt om in een bijzondere plek met een magische sfeer. Geen wonder dat de Virga Jessefeesten erkend zijn als immaterieel cultureel erfgoed.
JCW
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
15/08/2017
Wat aten onze voorouders? Is er water op Mars? Hoe maak je tandpasta? Waarom houden Finnen van de sauna? JCW gaat samen met nieuwsgierige kinderen en jongeren op zoek naar antwoorden op al hun wetenschappelijke en culturele vragen.
Corsendonk bier kaas Priorij Corsendonk
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
15/08/2017
De zomer is een tijd om te genieten. Daarom combineren de Corsendonkse Kaasfeesten de ideale ingrediënten voor een fijne namiddag vol plezier met gezin, familie en vrienden.
Belevingscentrum 14-18
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
21/10/2017
Het Ursulinenklooster, waar nu het Belevingscentrum 14-18 huist, sloot in 2007 haar deuren. Het klooster maakte oorspronkelijk deel uit van het Sint-Angela instituut, een van de oudste meisjesinternaten van ons land. Hier waren jarenlang duizenden jonge meisjes opgeleid over onderwijs en het leven.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
22/10/2017
Renaat Braem (1910 - 2001) was controversieel architect, visionair en totaalkunstenaar. Een gevaarlijke bolsjeviek en beeldenstormer, volgens sommigen. De enige ruimtelijke theoreticus van belang die België ooit gekend heeft, volgens anderen. In ieder geval: hij droomde van een 'bevrijde' klassenloze wereld en was ervan overtuigd dat zijn architectuur daar een wezenlijke rol in kon spelen.
© Lennart Knab
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
22/10/2017
Op een herfstzondag legt AMUZ je graag in de watten met een heerlijke brunch . De prachtige 19de-eeuwse winterkapel, versierd met muurschilderingen in neobyzantijnse stijl, vormt het kader voor een stijlvolle maaltijd.
Openluchtmuseum Bokrijk Luc Daelemans
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
22/10/2017
Neem een exclusief kijkje achter de schermen van Bokrijk tijdens een uitgebreid programma op maat voor Herita-leden. Directeur Liesbeth Kees geeft een blik op de nieuwe ambities van Bokrijk waaronder het project BKRK, ´bokrijk brandmerkt’, dat vakmanschap gisteren, vandaag en morgen centraal stelt. Na de Magische Smidse, creatie van atelierschuren, het houten paviljoen BOKRIJK SENGU en de BKRK-Awards zet Bokrijk dit jaar in op het vakmanschap van brood bakken. Bouwmeester Bokrijk, Bart Lens, vertelt meer over de (bouw)geschiedenis, de restauratie van de Kilbershoeve en de herbestemming tot De ...
Kasteel van Loppem
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
28/10/2017
Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren.
Kasteel Cortewalle
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
29/10/2017
Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
07/09/2017
De Gouden Carolus zoektochten en de stadsrally's van Gezinssport Vlaanderen zijn allebei uitgegroeid tot een begrip in de zoektochtwereld, met in totaal meer dan 12.000 enthousiaste deelnemers vanuit heel Vlaanderen.
Water-rAnt
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
10/09/2017
Op 22, 23 en 24 september 2017 verzamelt Water-rAnt verzamelt meer dan honderd authentieke schepen op het Antwerpse Eilandje, in de haven en in de Scheldedelta. Je maakt kennis met historische schepen en vaartuigen, nautische sites, gerelateerde ambachten en kunst- of cultuurvormen.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
15/09/2017
Win een duoticket voor het concert van Coope, Boyes & Simpson. 25 jaar geleden begon Jim Boyes met het trio Coope, Boyes & Simpson.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
30/09/2017
Win een duoticket voor het concert van Estbel . Estbel is de muzikale ontmoeting tussen de Estse Leana Vapper & de Vlaming Hartwin Dhoore (lid van Trio Dhoore). Iemand uit Estland dus, nog geïnspireerd door natuurbeleving, samen met een Vlaming, snakkend naar die betonstop. Een reis tussen (eiland) Saaremaa en Sint-Lievens-Houtemis, en een aangename kennismaking met muziek uit Estland.
Lange Max Museum
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
12/11/2017
Het Lange Max Museum werd door Tripadvisor uitgeroepen tot 3e beste museum van België. Het museum is voor de Wereldoorlog I-toerist een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front. Een boerenerf vormt er het centraal punt van de cultuur-toeristische locatie.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
18/11/2017
Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren.
© Dave Geukens
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
26/11/2017
Het kasteel van Wissekerke was één van de eerste kastelen in ons land in neogotische stijl waarbij de vroegere Empire-elementen waren geïntegreerd. De voorname status van Philippe Vilain XIIII en Zoe De Feltz, aan ’t Keizerrijk van Napoleon vereisten een waardige leefomgeving naar de toen heersende stijl en smaak, zoals het Empire.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
30/11/2017
Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren.
© Karel Rondou
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
19/10/2017
Meer dan een museum! M springt in het oog met een mix van oude en hedendaagse kunst in het historisch centrum van Leuven.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
19/10/2017
Ontdek de leukste tips voor het najaar in het Brugse Ommeland! Kasteel Tillegem zet de poorten open, in Oudenburg is er een expo over oude handschriften of breng een bezoekje aan een kasteel of abdij. Liever wat actiever? Maak een herfstwandeling langs kastelen of een rondrit met een Fiat 500, een Solex of een Vespa! Win een vesparitje! Met de Vespa cruisen door het Brugse Ommeland van abdij naar kasteel. Vesparoute.com ontwikkelde voor het themajaar Kastelen en abdijen een speciale route op gps. Je vertrekt vanuit het pittoreske Damme en ontdekt tal van statige kastelen en verborgen abdijen ...
Nisia_Odessalavie
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
08/11/2017
Wesp vzw brengt de wereld naar Langdorp. In het eerste seizoen is er zo Italiaanse warmte, Britse folk of zachte geluiden uit het verre Estland, naast groepen van bij ons, vaak in een originele combinatie. En dat alles in een unieke locatie, de bijzondere Sint-Pieterskerk van Langdorp.
Stoomcentrum Maldegem
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
15/11/2017
Sinterklaas en zijn pieten komen op bezoek in het Stoomcentrum Maldegem. Je kan samen met de Sint een ritje maken op een echte stoomtrein.
AFGELOPEN
Aanbod geldig tot: 
07/12/2017
Historische Huizen Gent nodigt 15 x 2 Herita-leden uit op de opening van Winterwonderkasteel op vrijdag 15 december 2017 om 19u. Je bezoekt het Winterwonderkasteel, kan deelnemen aan Allez, Chantez! om 20u en wordt verwend met winterse feestdrankjes.
Abonneren op AFGELOPEN