Aperitieven met de barones in het Kasteel van Loppem (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
18/03/2017
Kasteel van Loppem Herita Ledenaanbod
Kasteel van Loppem Doolhof Herita Ledenaanbod

In 1856 lieten Baron Charles van Caloen en zijn echtgenote een kasteel bouwen. Het romantische 19de-eeuwse kasteel is een schoolvoorbeeld van neogotische totaalkunst. De architectuur, het meubilair en de glas-in-loodramen die vandaag nog steeds in hun oorspronkelijke staat te bewonderen zijn, zullen je met verstomming slaan. Rondom het kasteel werd een park aangelegd in Engelse landschapsstijl.


Het kasteel heeft niet alleen een grote kunsthistorische waarde, maar speelde ook een belangrijke rol in de Belgische geschiedenis: Koning Albert I en Koningin Elisabeth verbleven er op het einde van WOI en de fameuze ‘Regering van Loppem’ werd hier gevormd. Het kasteel is vandaag nog steeds in familiebezit.


Een deskundige gids leidt je rond en neemt je mee naar ruimtes die eenmalig en uitzonderlijk voor Herita-leden worden opengesteld. Zo ontdek je onder andere de zolder en de kelder van het kasteel en bezoek je een bunker die tijdens WOI bescherming bood. Nadien ontvangt barones Isabelle van Caloen je met een drankje. Als afsluiter kan je verdwalen in de groene doolhof in het park.

 

Praktisch

Waar? Kasteel van Loppem, Steenbrugsestraat, 26, 8210 Zedelgem-Loppem (op 6 km van Brugge)

Wanneer? Zaterdag 18 maart 2017 om 14u00 (einde voorzien om 16u15)

Prijs? 11 euro (drankje en toegang doolhof inbegrepen)

Meer info: www.kasteelvanloppem.be

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

OPGELET! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren door je naam, telefoonnummer en het aantal personen door te sturen naar annelies.roose@herita.be

 

Ook in de buurt

Voor wie honger of dorst heeft

Zin om voor je bezoek te lunchen of eet je achteraf graag een hapje? In Bistro Herbegé in Loppem geniet je van lekkere gerechten in een authentiek interieur.


Wandelen in Kasteelpark Ter Loo

Heb je zin om nadien nog even de benen te strekken? Wandel naar het Kasteelpark Ter Loo. Onderweg kruis je een aantal bezienswaardigheden zoals de kerk en het kasteel Ter Loo.


Bezoek het Brugse Ommeland

Ze worden steeds zeldzamer, maar toch bestaan er nog plekken waar je de geschiedenis haast kunt proeven. Het Brugse Ommeland is een van de meest pittoreske en charmante streken van ons land. De historische stadjes en charmante dorpjes zijn beslist een ommetje waard.

 

Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!