Architect Bob van Reeth leidt je rond in de verrassend moderne Sint-Sixtusabdij

Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Sint-Sixtusabdij. © Wim Van Nueten

In de Sint-Sixtusabdij vind je natuurlijk de trappisten die wereldberoemd zijn om hun trappistenbier Westvleteren. Maar wist je ook dat de Sint-Sixtusabdij uitblinkt op het gebied van moderne architectuur? De renovatie en uitbreiding in 2008 leverde een sobere en eenvoudige vormgeving op, in overeenstemming met het innerlijke leven, het evenwicht en de gemeenschapszin van de cisterciënzertraditie. De abdij is niet toegankelijk voor het publiek maar opent nu voor Herita-leden uitzonderlijk de deuren, met een gegidste rondleiding door niemand minder dan Bob van Reeth, één van de architecten.


Opgelet!

Op zaterdag 9 september, de dag voor Open Monumentendag, organiseren we voor Herita-leden 15 buitengewone activiteiten in uitzonderlijke monumenten tegen een democratische prijs. 


Het volledige programma van de avant-première op Open Monumentendag volgt vanaf 1 augustus. Je kan je vanaf dan ook tickets kopen. Zodra inschrijven mogelijk is, zal je van deze pagina kunnen doorklikken naar het online betalingssysteem.