Bewonder de bloemenpracht in het Kasteel van Groot-Bijgaarden en ontmoet de kasteelheer (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
07/05/2017

Aan de rand van Brussel ligt het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Dit toonbeeld van Vlaamse Renaissancestijl dateert uit de 17de eeuw. De 30 meter hoge slottoren werd reeds opgetrokken in de 14de eeuw. Van hieruit heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Brussel en de Vlaamse rand.

Het kasteel bevindt zich temidden van een rustig, fleurig park en wordt omringd door een brede sloot, geflankeerd door een rij eeuwenoude beuken. In dit park worden elke lente de "Floralia Brussel" georganiseerd. Op deze prachtige lentebloemententoonstelling kan je het kleurrijke resultaat van meer dan 1 miljoen met de hand geplante bloembollen bewonderen. Je ziet hier tientallen soorten hyacinten, narcissen en wel 400 verschillende soorten tulpen. 

Bij aankomst word je door de kasteelheer, Mr. Pelgrims de Bigard persoonlijk verwelkomd in het Frans. Dan neemt een enthousiaste gids je mee voor een uniek bezoek aan het indrukwekkende kasteel, dat zijn deuren exclusief opent voor Herita-leden. Aansluitend bezoek je samen met de gids de prachtige lentebloemententoonstelling. In het uitgestrekte park ontdek je verschillende soorten bloemen en andere bezienswaardigheden. Na de rondleiding kan je de Floralia vrij bezoeken en de lente verder opsnuiven. 


Praktisch

Waar? Plaats van afspraak: op de inkombrug van het Kasteel van Groot-Bijgaarden, Isidoor Van Beverenstraat 5, 1702 Groot-Bijgaarden

Wanneer? Zondag 7 mei 2017, om 15u (einde voorzien omstreeks 17u)

Prijs? € 13 per persoon

Meer info over het Kasteel van Groot-Bijgaarden en de Floralia: www.floralia-brussels.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

OPGELET! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren door je naam, telefoonnummer en het aantal personen door te sturen naar annelies.roose@herita.be


Ook in de buurt

Hou halt in Dilbeek

Dilbeek is misschien niet meteen de bekendste trekpleister van Vlaanderen, maar toch is een bezoek aan deze gemeente meer dan de moeite waard. Je kan hier immers heel wat erfgoed ontdekken en als lid van Herita geniet je van een voordeel op al deze mooie locaties.


92 hectare plant- en wandelplezier in Meise

In de Plantentuin waan je je in een andere wereld. Maak een wandeling onder de majestueuze bomen van het domein, neem een kijkje in het historisch kasteel of verwarm je in het tropische Plantenpaleis. Herita-leden genieten er van het kortingtarief.


Bezoek eens een doe-museum

In Grimbergen, op amper 15 minuutjes tijden van Groot-Bijgaarden, ligt het MOT, het Museum voor Oudere Technieken. Ontdek er de drie historische gebouwen, Guldendal, Liermolen en Tommenmolen, omgeven door een prachtig natuurdomein. De ideale plek voor een dagje leerrijke ontspanning. Herita-leden genieten er bovendien van het reductietarief.


Combineer kunst en erfgoed

In Drogenbos bezoek je het FeliXart Museum. Dit museum vormt, samen met de boomgaard en de hoeve van de schilder Felix De Boeck, de site FeliX: een groene oase in een verstedelijkte omgeving, waar kunst en ecologie gecombineerd worden zoals Felix bijna 100 jaar leefde. Herita-leden genieten er van een ledenvoordeel.


Maak er een kastelendag van

Combineer de activiteit met een bezoek aan het Kasteel van Beersel, één van de weinige goed bewaarde voorbeelden van middeleeuwse krijgsbouwkunde in ons land. Herita-leden genieten er van een ledenvoordeel.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!