Bezoek aan het Braemhuis met aansluitend een modernistische promenade in Deurne (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
22/10/2017

Renaat Braem (1910 - 2001) was controversieel architect, visionair en totaalkunstenaar. Een gevaarlijke bolsjeviek en beeldenstormer, volgens sommigen. De enige ruimtelijke theoreticus van belang die België ooit gekend heeft, volgens anderen. In ieder geval: hij droomde van een 'bevrijde' klassenloze wereld en was ervan overtuigd dat zijn architectuur daar een wezenlijke rol in kon spelen.


De geestelijke vader van de Antwerpse politietoren en de Kielse ‘pootblokken' bouwde zijn eigen huis en atelier in Deurne in de jaren vijftig. Het huis, dat ondertussen een museum geworden is, vormt een mooie synthese van zijn gedachtengoed. 


Een bezoek aan het Braemhuis koppelen we aan een architectuurwandeling in Deurne. In de onmiddellijke omgeving staan heel wat beschermde gebouwen en we kunnen er kennismaken met een aantal varianten van de veelbesproken modernistische stroming.


Praktisch

Waar? Afspraak aan de ingang van het Huis Renaat Braem, Menegemlei 23, 2100 Antwerpen/Deurne

Wanneer? Zondag 22 oktober 2017, om 14u (duurtijd: 2,5u)

Prijs? € 14

Meer info over het Huis Renaat Braem: www.braem2010.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren door een mailtje te sturen met je naam, je telefoonnummer en het aantal personen naar annelies.roose@herita.be

 

Ook in de buurt

Een hapje en een drankje in een historische herberg

Op amper 200 meter van het Renaat Braem huis vind je Café Exter, de oudste herberg van Deurne. In 1548 was d'Exterke één van de zeven Deurnese brouwerijen. Een gedenkplaat, aangebracht in 1961 herinnert eraan dat Breugel, Conscience en Sleeckx er klant waren.


Dwaal rond op la petite Père Lachaise

Het Sint-Fredegandus begraafpark wordt ook wel eens “la petite Père Lachaise” genoemd. Het is een erg gezellige plek om rond te wandelen of rustig een boekje te lezen.


Wandelen in het Boekenbergpark

Op 5 minuutjes wandelen van het Renaat Braem huis treedt je het Boekenbergpark binnen. Het park werd rond 1800 aangelegd als reusachtig kitschdecor van folly's. De ruïnetoren en het grottencomplex zijn bewaard gebleven en bieden onderdak aan het Natuurhistorisch Museum Boekenberg.


Ontdek Deurne te voet of met de fiets

De app ‘Schatten van Deurne’ bundelt een aantal wandelingen en fietstochten om het idyllische Deurne verder te ontdekken.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!