Bezoek Bokrijk achter de schermen met de architecten en geniet van een Superette lunch (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
22/10/2017
Openluchtmuseum Bokrijk Luc Daelemans
De Superette Bokrijk
De Superette Bokrijk

Neem een exclusief kijkje achter de schermen van Bokrijk tijdens een uitgebreid programma op maat voor Herita-leden. Directeur Liesbeth Kees geeft een blik op de nieuwe ambities van Bokrijk waaronder het project BKRK, ´bokrijk brandmerkt’, dat vakmanschap gisteren, vandaag en morgen centraal stelt.


Na de Magische Smidse, creatie van atelierschuren, het houten paviljoen BOKRIJK SENGU en de BKRK-Awards zet Bokrijk dit jaar in op het vakmanschap van brood bakken. Bouwmeester Bokrijk, Bart Lens, vertelt meer over de (bouw)geschiedenis, de restauratie van de Kilbershoeve en de herbestemming tot De Superette Bokrijk tijdens een interessante lezing.


Daarna krijg je de unieke kans om de architecten te ontmoeten en alle aspecten van BKRK brood te ontdekken. De schuur op het erf onderging een doorgedreven restauratie en is voortaan ingericht als ‘De Superette Bokrijk’. Hiervoor ging Bokrijk een samenwerking aan met ’een hedendaagse vakman’ Kobe Desramaults, die Bokrijk uitkoos om een tweede vestiging van ‘De Superette’ te openen. Je bezoekt de tentoonstelling BKRK Brood waar je een aantal stukken uit de Bokrijkcollectie ontdekt zoals bakkersgereedschap, maar ook de vele tradities rond brood, de betekenis en het belang ervan.

Het belooft een alomvattende dag te worden waar zowel het vakmanschap brood als restauratietechnieken aan bod komen.


Praktisch

Waar? Afspraak aan het Kasteel (gelegen aan Parking 1): GPS-coördinaten: Herkenrodeplein 1, 3600 Genk

Wanneer? Zondag 22 oktober 2017 om 11.30u (einde voorzien om 15u)

11.30u ontvangst met koffie/thee
11.45u verwelkoming door directeur Liesbeth Kees
12.15u lezing door Bart Lens: de (bouw)geschiedenis, de restauratie van de Kilbershoeve op het erf Meeuwen en de herbestemming tot De Superette Bokrijk.
12.45u de Superette lunch
13.15u korte wandeling door het Openluchtmuseum naar het erf Meeuwen
13.30u rondleiding langs de site van erf Meeuwen waaronder een bezoek aan de tentoonstelling BKRK brood en De Superette Bokrijk
15u einde rondleiding


Prijs? € 13 (incl. broodjesmaaltijd)

Meer info over Bokrijk: www.bokrijk.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren door een mailtje te sturen met je naam, je telefoonnummer en het aantal personen naar annelies.roose@herita.be


Ook in de buurt

Bezoek de indrukwekkende abdijsite van Herkenrode

De abdijsite van Herkenrode is een soort ministadje dat meer dan achthonderd jaar geschiedenis herbergt. De spirituele en natuurrijke plek was eeuwenlang een prestigieuze abdij van de kloosterorde: de cisterciënzerinnen. De site is vandaag een indrukwekkende plek waar spiritualiteit, cultuurgeschiedenis, natuur en toerisme samengaan. Herita-leden genieten er van een voordeel.


Hou halt in Hasselt

Hasselt is meer dan een bezoekje waard. Het Stadsmus vertelt het verhaal van de inwoners van Hasselt en hoe zij hun stad laten groeien en bloeien. In het Jenevermuseum ontdek je alles over de geschiedenis van jenever. Herita-leden ontvangen in beide musea een voordeel.


Sluit af met een biertje in Remise 56

Dit authentieke pand in Koersel (Beringen) werd gebouwd in 1907 als stelplaats voor de locomotieven en de passagiersrijtuigen van de tramlijn Diest - Koersel. Sinds 2016 is er een kleine brouwerij en een grand café gevestigd: Remise 56. Iedereen is welkom om in het grand café de verschillende bieren te degusteren die rechtstreeks getapt worden uit de grote schenktanks boven de toog.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!