Bezoek Brouwerij Rodenbach en ontdek de oude brouwzaal

Aanbod geldig tot: 
07/12/2017

In het West-Vlaamse Roeselare stichtte de familie Rodenbach in 1821 hun brouwerij. Het bier dankt zijn unieke kwaliteit en meesterlijk karakter aan de eikenhouten foeders waarin het rijpt. Pittig detail: de foederzalen waar het bier rijpt, zijn net zoals de oude brouwzaal, de voorgevel van de mouterij en de moutast beschermd erfgoed. 


Rodenbach is het typevoorbeeld van de Vlaamse roodbruine bieren. Het is erkend als streekproduct en waarschijnlijk het meest bekroonde bier te wereld! Dat moet je toch geproefd hebben?


Bezoek deze brouwerij met een enthousiaste gids en leer niet alleen het uitzonderlijke bier kennen, maar leer ook meer over het productieproces en de fascinerende familie Rodenbach. Na de rondleiding geniet je van een degustatie. Exclusief voor Herita-leden wordt de Oude Brouwzaal die tot 2001 in gebruik was opengesteld. Als extraatje krijg je een flesje Rodenbach mee naar huis.


Praktisch

Waar? Brouwerij Rodenbach - bezoekerscentrum, Spanjestraat 133, 8800 Roeselare

Wanneer? Donderdag 7 december 2017, om 19u (duur rondleiding: 2u, gevolgd door degustatie)

Prijs? € 12 (incl. rondleiding en degustatie)


Meer info over Brouwerij Rodenbach: www.palm.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten. Indien je een plaats op de wachtlijst wil reserveren, stuur dan een mail naar annelies.roose@herita.be.


Ook in de buurt

Verken het Kasteel van Rumbeke

Het kasteel van Rumbeke is een van de oudste renaissancekastelen van België en het bevindt zich in het provinciaal domein Sterrebos. Langs de grote weide en vijver is een arboretum aangelegd. In het kasteel bezoek je de tentoonstelling over het leven van koning Albert I. Herita-leden genieten er van een kortingtarief.


Bezoek de oude schoenfabriek Eperon d’Or

Het prachtig gerestaureerde art deco gebouw van Eperon d’Or, een voormalige schoenfabriek, is een tastbare getuigenis van het succes van de Izegemse schoennijverheid in de jaren 1930. In het monumentale voorgebouw illustreren topstukken uit de schoenen- en borstelcollectie de turbulente evolutie van een landelijke en ambachtelijke samenleving naar een industriestad. Het achtergebouw, een fabriekshal uit 1910, laat je de geschiedenis met al je zintuigen beleven. Herita-leden bezoeken de site aan kortingtarief.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!