Bezoek Brouwerij Roman, de oudste familiebrouwerij in het hartje van de Vlaamse Ardennen

Aanbod geldig tot: 
02/12/2017
Brouwerij Roman - Oudenaarde
Brouwerij Roman - Oudenaarde

Brouwerij Roman in Oudenaarde is de oudste familiebrouwerij van het land. De passie voor bier brouwen werd overgedragen van generatie op generatie sinds 1545. De huidige imposante gebouwen en binnenplaats dateren uit 1930.


Onder leiding van Louis Roman transformeert de Brouwerij van een (vooral) pils producerend bedrijf naar een brouwerij met een variëteit aan speciaalbier. Met de komst van Sloeber (1983), Ename Abdijbieren (1990), Mater witbier (1993), Black hole (2005) en Gentse Strop (2011) is een nieuwe stroomversnelling in de Brouwerij een feit.


Passie voor bier zit in de genen: vandaag staan Carlo en Lode Roman (14de generatie) aan het hoofd van de Brouwerij. Met gevoel voor traditie én oog voor innovatie brengen ook zij de kunst van het brouwen naar de hoogste standaard met als missie de creatie van de perfecte smaaksensatie.


Laat je rondleiden in de oudste familiebrouwerij van het land. Ontdek de familiegeschiedenis van de brouwerij, ervaar het brouwproces en proef de passie voor bier. Herita-leden krijgen exclusief een degustatieplankje aangeboden met 3 bieren. De gids vertelt je alles over de bieren en beantwoordt al je vragen.


Opgelet: in de brouwerij moeten vrij veel trappen overwonnen worden. Voor mensen die slecht te been zijn of rolstoelgebruikers is het helaas niet mogelijk om de toer te volgen.


Praktisch

Waar? Brouwerij Roman, Hauwaart 105, 9700 Oudenaarde

Wanneer? Zaterdag 2 december 2017 om 14u (duurtijd rondleiding: +/- 2 u)

Prijs? € 12 (incl. gegidste rondleiding, degustatie en geschenkset)


Meer info over Brouwerij Roman: www.roman.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten. Indien je een plaats op de wachtlijst wil reserveren, stuur dan je naam, telefoonnummer en het aantal personen naar annelies.roose@herita.be.

 

Ook in de buurt

Bezoek het MOU

Oudenaarde, startpunt voor een verdere verkenning door de Vlaamse Ardennen, duizend jaar geschiedenis te midden van eindeloos golvende heuvels. Het MOU - brengt die geschiedenis tot leven. Via interactieve media en bijzondere historische stukken reis je door de tijd, van de middeleeuwen tot vandaag.


Hou halt in Ronse

Bezoek de Sint-Hermescrypte. Deze unieke, Romaans-Gotische crypte (1089) vormt ongetwijfeld het architecturaal pronkstuk van Ronse. Tijdens de middeleeuwen was de crypte als bewaarplaats voor de relikwieën van Sint-Hermes een druk bezocht bedevaartsoord. Herita-leden bezoeken de site aan kortingtarief.

Het Museum voor Textiel (MUST) toont welke invloed de textielindustrie heeft gehad op de ontwikkeling van Ronse. In de oude textielfabriek "Cambier-Robette" zie je het ganse productieproces. Een van de paradepaardjes is de weverij, waar je een overzicht krijgt van de technische evolutie tussen 1900 en 2000, en wel aan de hand van een 40-tal werkende getouwen. Herita-leden bezoeken de site aan kortingtarief.

Boek een weekendje Ronse in vakantiewoning Adelaide. Op 5 minuutjes wandelen van de Grote Markt van Ronse, staat het opvallend burgerhuis in neo-Vlaamse-renaissancestijl. Het indrukwekkende pand werd grondig gerenoveerd, in volle glorie hersteld en met het modernste comfort uitgerust. Je kan er samen met familie of vrienden verblijven.
 

Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!