Bezoek de expo ‘DistillArt. Jenever- en likeuraffiches die blijven hangen’

Aanbod geldig tot: 
05/12/2016

De expo DistillArt in Het Stadsmus en het Jenevermuseum in Hasselt verzamelt de mooiste affiches die van 1870 tot 2000 ontworpen werden om jenever en likeur aan de man of vrouw te brengen. Op die kleurrijke affiches sieren niet alleen landelijke taferelen en blozende boertjes, maar ook verleidelijke dames of bekende koppen. Voor elke consument wat wils, inspelend op de nieuwste trends. Sommige affiches zijn werkelijk pareltjes van toegepaste kunst, ontworpen door kunstenaars of illustratoren als René Magritte, Leo Marfurt of Julian Key.

Op zondag 11 december kunnen Herita-leden deze kleurrijke tentoonstelling exclusief bezoeken met kunsthistoricus en affiche-expert Karl Scheerlinck. De initiatiefnemer van de expo gidst je met veel plezier langs de meer dan 160 affiches, uit de collectie van het Jenevermuseum maar ook uit publieke en private collecties. Scheerlinck maakt je wegwijs in de verschillende stijlen en invloeden en vertelt ook honderduit over de marketingstrategieën die achter deze kunstwerkjes schuilen.


Praktisch

Waar? Afspraak: Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, 3500 Hasselt

Wanneer? Zondag 11 december 2016 om 14u00 (einde voorzien omstreeks 16u15)

Prijs? 10 euro

Meer info over het Jenevermuseum: www.jenevermuseum.be
 

Opgelet! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.
 

Korting op kunstboek ‘Jenever en likeur. Affiches die blijven hangen’
 

Bij de tentoonstelling DistillArt verschijnt een kunstboek boordevol beeldmateriaal. Karl Scheerlinck beschrijft om en bij de 600 affiches voor Belgische jenevers en likeuren en plaatst ze in hun kunsthistorische context. Herita-leden krijgen een tijdelijke korting (enkel geldig op zondag 11 december 2016): € 35,55 in plaats van € 39,50. Het boek is te koop in het Jenevermuseum en Het Stadsmus.
 

Ook in de buurt:

Wil je de Hoofdstad van de Smaak verder ontdekken? Op amper 5 minuutjes wandelen van het museum vind je het kerstdorp en de gezellige kerstmarkt op het Kolonel Dusartplein. Of ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes? De winkels in Hasselt zijn die dag open van 13u30 tot 18u00.


 

De tentoonstelling werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Smeets en de provincie Limburg.


Wil je via onze nieuwsbrief op de hoogte blijven van de nieuwste exclusieve activiteiten?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!