Bezoek het 3de beste museum van België en beleef WOI langs Duitse zijde

Aanbod geldig tot: 
12/11/2017
Lange Max Museum
Lange Max Museum
Lange Max Museum

Het Lange Max Museum werd door Tripadvisor uitgeroepen tot 3e beste museum van België. Het museum is voor de Wereldoorlog I-toerist een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front. Een boerenerf vormt er het centraal punt van de cultuur-toeristische locatie. Vanaf het boerenerf brengt een lange dreef je tot bij de restanten van de geschutbedding van het voormalig Duitse kanon 'Lange Max'.

Een enthousiaste gids vertelt je alles over het reusachtig kanon dat Duinkerke beschoot in het gloednieuwe eigentijdse museum. Ook de Duitse bezetting in Koekelare krijgt de nodige aandacht. Een unieke tentoonstelling geeft je een beeld van de organisatie achter het front. De productie van goederen voor het front draaide in Koekelare op volle toeren. Het bakhuisje bevat nog sporen van de Duitse aanwezigheid en is ingericht als multimediazaal.

Na de rondleiding krijg je een drankje aangeboden.


Praktisch

Waar? Lange Max Museum, Clevenstraat 2, 8680 Koekelare

Wanneer? Zondag 12 november 2017, om 14u (einde voorzien omstreeks 15.45u)

Prijs? € 11 per persoon

Meer info over het Lange Max Museum: www.langemaxmuseum.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten. 


Ook in de buurt

Eet je graag een kleine hap voor je bezoek? In de gezellige Cafetaria De Lange Max kan je terecht voor lekkere snack of voor een van de 35 streekbieren!

Nog in Koekelare kan je in de voormalige brouwerij het Käthe Kollwitz Museum én het Fransmansmuseum bezoeken. Herita-leden genieten hier van een kortingtarief.

Heb je nog tijd over? Op 10 minuutjes rijden van het museum vind je de net gerenoveerde Duitse militaire begraafplaats in Vladslo. Je bewondert er het wereldberoemde beeldhouwwerk ‘Het Treurende Ouderpaar’ van Käthe Kollwitz. Downloaden er de gratis app en bezoek zo het kerkhof.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen


Ontdek ook onze andere activiteiten!