Bezoek het Wijnkasteel Genoels-Elderen, ontdek de wijngaarden en degusteer de wijnen (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
18/11/2017

Kasteel Genoels-Elderen is met zijn 22 hectare wijngaarden het oudste, grootste en meest veelzijdige wijngoed van België. Je herkent dit kasteel misschien nog wel uit de VTM-fictiereeks Zuidflank. Het kasteel herbergt naast goede wijn ook een waardevol stukje erfgoed dat zeker een bezoek waard is.

Op de beste hellingen van de Limburgse heuvels werden vanaf 1991 opnieuw Chardonnay en Pinot Noir stokken geplant. Ze gedijen uitzonderlijk goed in de Haspengouwse ondergrond die rijk is aan klei en kalk. Leem aan de oppervlakte van de grond zorgt ervoor dat de wijnen hun unieke smaak krijgen. De combinatie van de unieke ondergrond, gezonde druiven, hard werken en doorgedreven passie zorgen voor een wijn van topkwaliteit.

Je maakt een gegidste wandeling door het park rond het kasteel met prachtig arboretum, rozentuin en de wijngaarden. Je bezoekt het oude koetshuis met de meest moderne druivenpers, de stokerij, de eeuwenoude en de nieuwe wijnkelders. Je komt alles te weten over het verleden, het heden en de toekomst van het domein, de restauratiewerken en de speciale oude bomen. Je ontdekt de werkzaamheden in de wijngaarden en de volledige vinificatie van druif tot in het glas.

Exclusief voor Herita-leden bezoek je de privé wijnkelders en oude keuken. Je proeft 4 wijnen waaronder speciaal voor Herita-leden de Chardonnay Goud. Het belooft een unieke totaalervaring te worden!


Let op:

  • Voorzie steeds een jas, regenscherm, laarzen of wandelschoenen.


Praktisch

Waar? Wijnkasteel Genoels-Elderen, Kasteelstraat 9, 3770 Riemst

Wanneer? Zaterdag 18 november 2017 om 14u (einde voorzien om 16.15u)


Detail

14u - 15.30u Rondleiding
15.30u - 16.15u Wijnproeverij


Prijs? € 15

Meer info over Wijnkasteel Genoels-Elderen: www.wijnkasteel.com 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren door een mailtje te sturen met je naam, je telefoonnummer en het aantal personen naar annelies.roose@herita.be

 

Ook in de buurt

Bezoek Alden Biesen

De geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen gaat terug tot de kruistochten in de 13e  eeuw. Dappere ridders richtten in 1190 de Duitse Orde op. Alden Biesen was het hoofd van een provincie of balije van deze Orde. In het kasteel woonde eeuwenlang de landcommandeur, een machtig man die aan het hoofd stond van de balije Biesen.


Hou halt in Tongeren

In het Teseum schittert de eeuwenoude kerkschat van Tongeren meer dan ooit. De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek herbergt namelijk één van de grootste en rijkste kerkschat uit de Lage Landen. Verschillende reliekhouders, het edelsmeedwerk, de middeleeuwse koorboeken en de zeldzame reliekbeursjes zijn topstukken. Het Teseum ligt aan de erfgoedsite van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, een opmerkelijke historische locatie. Vanuit de kapittelzaal, waar de ontvangstruimte zich bevindt, stap je in een boeiend verhaal dat zich uitstrekt over de romaanse toren en de zolder van de kloostergang.

Combineer Teseum met een bezoekje aan de Moerenpoort en maak er een echte daguitstap van! De Moerenpoort is de laatste van zes Middeleeuwse stadspoorten uit Tongeren. Je bezoekt de Moerenpoort gratis met een toegangscode die je aan de balie van Teseum verkrijgt.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!