Bezoek Kasteel Cortewalle (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
29/10/2017
Kasteel Cortewalle
Kasteel Cortewalle

Altijd al benieuwd geweest naar wat er zich afspeelt achter de metersdikke muren van een kasteel? Bezoek dan Kasteel Cortewalle en maak kennis met de laatste ‘kasteelbewoners’, gravin Josephina Cornet d’Elzius de Peissant en haar dienstmeid. Deze twee enthousiaste gidsen vertellen je alles over wie er gewoond heeft, hoe de kamers en vertrekken eruit zagen, welke liefde en leed er gedeeld werden.


Kasteel Cortewalle is een prachtige waterburcht gelegen in een uitgestrekt park van 10 ha. Het oudste gedeelte van het kasteel dateert uit het begin van de 15e eeuw. De verbouwingen zijn zeer talrijk geweest. Het kasteel werd tot 1960 bewoond, achtereenvolgens door de families Vijd, Triest, Goubau en van Brouchoven-de Bergeyck. In 1966 werd het aangekocht door de gemeente Beveren en in 1971 werd het beschermd als monument.


Beleef de fascinerende geschiedenis van dit vijfhonderd jaar oude waterslot te Beveren. Als afsluiter geniet je van een drankje, aangeboden door de gemeente Beveren.


Praktisch

Waar? Afspraak aan de ingang van Kasteel Cortewalle, Zwarte Dreef 1, 9120 Beveren

Wanneer? Zondag 29 oktober 2017, om 14u (duurtijd: 2u)

Prijs? € 5

Meer info over Kasteel Cortewalle: www.beveren.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.


Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren door een mailtje te sturen met je naam, je telefoonnummer en het aantal personen naar annelies.roose@herita.be


Ook in de buurt

Bezoek het Fort Liefkenshoek

Het Fort Liefkenshoek is een militair bouwwerk uit eind 16de eeuw. Het werd aangelegd ter bescherming van de stad en de haven van Antwerpen tegen de oprukkende Spaanse troepen. Het werd aangekocht door de gemeente Beveren in 1980 en is sedert 1985 beschermd als monument en als landschap. Het fort herbergt nu een bezoekers- en belevingscentrum. Herita-leden genieten er van een kortingtarief.


Symbiose van cultuur, natuur en ecologie

De Verbeke Foundation is een private kunstsite in Kemzeke. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werd omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Herita-leden genieten er van een kortingtarief.


Maak er een kastelendag van!

Het kasteel van Wissekerke in Kruibeke was één van de eerste kastelen in ons land in neogotische stijl waarbij de vroegere Empire-elementen waren geïntegreerd. Deze stijlkenmerken zijn tot op heden nog steeds overheersend aanwezig in het kasteel. Het kasteel is heringericht en is in hoofdzaak bedoeld om een tijdsbeeld weer te geven van de vroeg 19de eeuwse glorieperiode van de familie Vilain XIIII. Herita-leden genieten er van een kortingtarief.

Gedurende bijna vierhonderd jaar was het Kasteel d’Ursel in Hingene de favoriete zomerresidentie van de adellijke familie d’Ursel. Elke zomer trok de hertog met familie en bedienden naar zijn schitterende buitenverblijf. Op amper 2 km van het Kasteel had de familie d’Ursel een zomerpaviljoen: De Notelaer. De 200 jaar oude Notelaer is een parel van een neoclassicistisch jachtpaviljoen op de Scheldedijk.


Bezoek een getijdemolen

De Getijdenmolen in Rupelmonde is de enige nog werkende getijdenmolen in Vlaanderen en heeft het grootste binnenwaterrad van België. In 1996 werd de molen gerestaureerd en opnieuw maalvaardig gemaakt. Het gebouw zelf behield zijn 16de eeuwse uitzicht en indrukwekkende eiken dakgebinte. Een ware erfgoedparel!


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!