Bezoek Kasteel Wissekerke en neem een kijkje achter de schermen

Aanbod geldig tot: 
26/11/2017
© Dave Geukens
© Paul Deer
© Frieda De Bouver

Het kasteel van Wissekerke was één van de eerste kastelen in ons land in neogotische stijl waarbij de vroegere Empire-elementen waren geïntegreerd. De voorname status van Philippe Vilain XIIII en Zoe De Feltz, aan ’t Keizerrijk van Napoleon vereisten een waardige leefomgeving naar de toen heersende stijl en smaak, zoals het Empire. Deze stijlkenmerken zijn tot op heden nog steeds overheersend aanwezig in het kasteel zoals in het grote salon, de vestibule en de Egyptische zaal. Het kasteel is heringericht en geeft een tijdsbeeld weer van de vroeg 19de eeuwse glorieperiode van de familie Vilain XIIII.

De gemeente Kruibeke kocht het kasteel in 1989. Het gebouw bevond zich in zeer zorgwekkende toestand. Het grootschalige restauratieproject werd gespreid in verscheidene fases.

Een professionele gids neemt je mee doorheen het kasteel en haar geschiedenis. Exclusief als Herita-lid neemt je een kijkje achter de schermen waar je alles verneemt over de (interieur)restauratie.


Praktisch

Waar? Kasteel Wissekerke, Koningin Astridplein 17, 9150 Bazel

Wanneer? Zondag 26 november 2017, om 14u (einde voorzien om 16u)

Prijs? € 7

Meer info over het Kasteel Wissekerke: www.kruibeke.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.


Ook in de buurt

Bezoek het Kasteel d’Ursel en paviljoen De Notelaer

Het kasteel d’Ursel in Hingene was eeuwenlang het buitenverblijf van de adellijke familie d’Ursel. Op amper 2 km van het Kasteel had de familie d’Ursel een zomerpaviljoen: De Notelaer. De 200 jaar oude Notelaer is een parel van een neoclassicistisch jachtpaviljoen op de Scheldedijk.

 

Ken je de Verbeke Foundation?

Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werd omgebouwd tot unieke expositieruimtes. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst. Herita-leden genieten er van korting.

 

Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!