Daguitstap Brugge: ontdek de winterverblijven van de adel en de Sint-Godelieveabdij (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
09/04/2017

Brugge ademt geschiedenis. Tijdens een wandeling doorheen de gezellige straten vertelt een professionele gids je alles over de vervlogen traditie waarbij adellijke families in de winter in de Brugse binnenstad verbleven en in de zomer naar kastelen in de groene rand trokken.

Vanaf de 18de eeuw ruilt de stedelijke elite tijdens de warme zomermaanden de stad voor het platteland. Het is de periode van de oogst en die levert hen hoge inkomsten op. Wanneer het kouder wordt, trekken ze opnieuw naar hun winterverblijven in de stad, waar ze hun inkomsten van de zomer besteden aan het uitgaansleven.

Wandel langs de indrukwekkende winterwoningen van de adellijke families en waan je even in de leefwereld van de 18de eeuwse elite. De panden zelf worden tijdens deze wandeling niet bezocht. Na de ochtendwandeling ben je vrij om te lunchen. Dat kan in groep, samen met de gids, maar ook apart indien gewenst.

In de namiddag staat een bezoek aan de Sint-Godelieveabdij op het programma, die exclusief voor Herita-leden wordt opengesteld. Tijdens de godsdienstoorlogen vestigden verschillende kloostergemeenschappen zich binnen de veilige stadmuren van Brugge. In 1586 zochten de benedictinessen van Gistel hun toevlucht tot de stad en zij vestigden zich in 1626 in de abdij.

De Sint-Godelieveabdij is een uitzonderlijk goed bewaard kloostercomplex in West-Brugge. De gebouwen dateren uit de 17de, 19de en 20ste eeuw. Ontdek deze unieke historische locatie en vergaap je aan de grote binnentuin.


Praktisch

Waar? Afspraak op de binnenkoer van het Belfort, Markt 7, 8000 Brugge (wandel door de poort van het Belfort naar de binnenkoer)

Wanneer? Zondag 9 april 2017, om 10.30u (einde voorzien omstreeks 15.30u)


Detail

10.30u – 12.30u: winterhuizenwandeling

12.30u – 14.00u: mogelijkheid om in groep of apart te lunchen (lunch niet inbegrepen in prijs)

14.00u – 15.30u: gegidst bezoek aan de Sint-Godelieveabdij


Prijs? 18 euro (inbegrepen: winterhuizenwandeling en bezoek aan de Sint-Godelieveabdij)

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

OPGELET! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren door je naam, telefoonnummer en het aantal personen door te sturen naar annelies.roose@herita.be


Deze activiteit kadert in het Kastelen- en Abdijenjaar van het Brugse Ommeland. Meer dan honderd statige kastelen en authentieke abdijen maken al eeuwenlang deel uit van het historische decor van het Brugse Ommeland. In 2017 staat dit bijzondere erfgoed in de kijker. Start je ontdekkingstocht op www.brugseommeland.be en ontdek het volledige aanbod.  

Deze activiteit kwam tot stand in samenwerking met S-wan.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen

Ontdek ook onze andere activiteiten!