Een bijzondere art decostraat en verrassende kerk in Sint-Niklaas

Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Sint-Niklaas.

Liefhebbers van art deco kunnen in Sint-Niklaas hun hartje ophalen. Zo is de Monseigneur Stillemansstraat beschermd als stadsgezicht omwille van de vele art decohuizen. Vier bewoners openen voor Herita-leden hun deuren. Ook het hoofdgebouw van de Broederschool, met polychrome inkomhal en een prachtig glasraam is een sterk staatje van art deco, terwijl de neogotische schoolkerk een herbestemming kreeg met verbluffende moderne architectuur. Binnenin verrees een glazen box op poten van wel 3 verdiepingen hoog, met leslokalen en een loungeroom op het dak! Een unieke plek om dit bezoek met een receptie af te sluiten. Bekijk hier een filmpje met beelden van de uitzonderlijke kerk.


Opgelet!

Op zaterdag 9 september, de dag voor Open Monumentendag, organiseren we voor Herita-leden 15 buitengewone activiteiten in uitzonderlijke monumenten tegen een democratische prijs. 


Het volledige programma van de avant-première op Open Monumentendag volgt vanaf 1 augustus. Je kan je vanaf dan ook tickets kopen. Zodra inschrijven mogelijk is, zal je van deze pagina kunnen doorklikken naar het online betalingssysteem.