Een blik achter de schermen van de restauratie van Abdijsite Herkenrode

Aanbod geldig tot: 
27/06/2015

Volg de projectleider die de restauratie en herbestemming van Abdijsite Herkenrode realiseerde. Zij vertelt je er alles over op zaterdag 27 juni, om 10u of om 13.30u Let op: de inschrijvingen voor deze wandeling zijn afgesloten.

Over Abdijsite Herkenrode

Wie al een tijdje niet meer langskwam op Abdijsite Herkenrode, zal de ogen uitkijken. De site onderging de laatste maanden een ware metamorfose. Rechts van het poortgebouw vind je nu De Paardenstallen, voor een drankje en een hapje. Tijdens de zomermaanden zullen het terras en de picknicktafels heel wat zonnekloppers aantrekken. Het grasplein achter de paardenstallen, waar in 2004 opgravingen werden gedaan naar restanten van de abdijkerk en het kloosterpand, is heraangelegd met kassei- en klinkerpaden, een nieuwe ommuring, hagen en boordstenen. Door het gebruik van diverse materiaalsoorten worden de kerk en de kloostergangen, de refter, de kapittelzaal en andere gebouwen op deze zone in herinnering gebracht. Verderop, achter het historische hart en de Tuilterdemer, ligt de watermolen aan de Demer, die ook gerenoveerd werd. De weg tot aan de molen werd verhard en bomen werden aangeplant.

Centraal op het historische hart staat het kunstwerk ‘The Quiet View’ van Hans Op de Beeck. Je wandelt binnen door een lange gang en krijgt een oneindig vergezicht te zien, terwijl je je toch in een afgesloten ruimte bevindt. De sereniteit van het landschap herinnert aan de sacraliteit die deze plek altijd gehad heeft. Hier stond immers ooit de abdijkerk. Meer info vind je op www.abdijsiteherkenrode.be.

 

De wandeling: praktisch

Start: om 10u en om 13:30u
Duur: ca. 2 uur

Adres
Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt

Deelnemen aan deze wandeling kost €12.
Beide wandelingen sluiten we af met een drankje (inbegrepen in de prijs) in de gerestaureerde paardenstallen.

Let op: de inschrijvingen voor deze wandeling zijn afgesloten.

 

Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief? Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!