Exclusief

Hier vind je een overzicht van alle exclusieve activiteiten die we voor leden van Herita organiseren. 


Heb je nog vragen? Bekijk hier alle praktische richtlijnen voor Herita-ledenactiviteiten.


Nog geen lid van Herita? Meld je snel gratis aan.

Belevingscentrum 14-18
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
21/10/2017
Het Ursulinenklooster, waar nu het Belevingscentrum 14-18 huist, sloot in 2007 haar deuren. Het klooster maakte oorspronkelijk deel uit van het Sint-Angela instituut, een van de oudste meisjesinternaten van ons land. Hier waren jarenlang duizenden jonge meisjes opgeleid over onderwijs en het leven.
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
22/10/2017
Renaat Braem (1910 - 2001) was controversieel architect, visionair en totaalkunstenaar. Een gevaarlijke bolsjeviek en beeldenstormer, volgens sommigen. De enige ruimtelijke theoreticus van belang die België ooit gekend heeft, volgens anderen. In ieder geval: hij droomde van een 'bevrijde' klassenloze wereld en was ervan overtuigd dat zijn architectuur daar een wezenlijke rol in kon spelen.
© Lennart Knab
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
22/10/2017
Op een herfstzondag legt AMUZ je graag in de watten met een heerlijke brunch . De prachtige 19de-eeuwse winterkapel, versierd met muurschilderingen in neobyzantijnse stijl, vormt het kader voor een stijlvolle maaltijd.
Openluchtmuseum Bokrijk Luc Daelemans
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
22/10/2017
Neem een exclusief kijkje achter de schermen van Bokrijk tijdens een uitgebreid programma op maat voor Herita-leden. Gedeputeerde Igor Philtjens geeft een blik op de nieuwe ambities van Bokrijk waaronder het project BKRK, ´bokrijk brandmerkt’, dat vakmanschap gisteren, vandaag en morgen centraal stelt. Na de Magische Smidse, creatie van atelierschuren, het houten paviljoen BOKRIJK SENGU en de BKRK-Awards zet Bokrijk dit jaar in op het vakmanschap van brood bakken. Bouwmeester Bokrijk, Bart Lens, vertelt meer over de (bouw)geschiedenis, de restauratie van de Kilbershoeve en de herbestemming ...
Kasteel van Loppem
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
28/10/2017
In 1856 lieten Baron Charles van Caloen en zijn echtgenote het romantische kasteel bouwen. Het 19 de -eeuwse kasteel is een parel van neogotische totaalkunst op gebied van architectuur, meubilair en glas-in-loodramen die vandaag nog steeds in hun oorspronkelijke staat te bewonderen zijn. Rondom rond is een park in Engelse landschapsstijl.
Kasteel Cortewalle
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
29/10/2017
Altijd al eens benieuwd geweest naar wat er zich afspeelt achter de metersdikke muren van een kasteel? Bezoek dan Kasteel Cortewalle en maak kennis met de laatste ‘kasteelbewoners’, gravin Josephina Cornet d’Elzius de Peissant en haar dienstmeid.
Abonneren op Exclusief