Exclusief

Tijdens de zomermaanden zijn er geen exclusieve ledenactiviteiten en -evenementen, maar vanaf 1 augustus kan je je tickets kopen voor de avant-première op Open Monumentendag. Exclusief voor leden van Herita!


Op zaterdag 9 september, de dag voor Open Monumentendag, organiseren we voor Herita-leden 15 buitengewone activiteiten in uitzonderlijke monumenten. Voor een eerlijke prijs krijg je een exclusieve rondleiding door een unieke grafgalerij, een kennismaking met een echte baron in zijn kasteel, een bezoek aan een eeuwenoude abdijsite in restauratie en nog veel meer. We hebben kortom heel wat in petto voor onze leden.


Houd zeker je mailbox in de gaten voor meer nieuws.


Opgelet!

Het volledige programma volgt vanaf 1 augustus, je kan vanaf dan ook je tickets kopen. Vanaf 1 augustus zal je van deze pagina kunnen doorklikken naar het inschrijvingssysteem.


Ben je nog geen lid? Meld je snel gratis aan.

Kasteel van Ordingen
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Het Haspengouwse kasteel van Ordingen is als een kat met zeven levens. Deze voormaligewaterburcht bestaat al sinds de 11 de eeuw, werd verschillende keren verwoest, maar verrees telkens weer in een andere gedaante uit het as. Nu de volledige restauratie is afgewerkt gaan we met een enthousiaste gids ter plaatse op speurtocht naar bouwstijlen en sporen uit het verleden. Na de rondleiding vervolgt de avond met kasteelvertellingen bij het kampvuur, een hapje en drankje en als apotheose een heus vuurspektakel door Circus Paljasso.
Sint-Sixtusabdij. © Wim Van Nueten
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
In de Sint-Sixtusabdij vind je natuurlijk de trappisten die wereldberoemd zijn om hun trappistenbier Westvleteren. Maar wist je ook dat de Sint-Sixtusabdij uitblinkt op het gebied van moderne architectuur? De renovatie en uitbreiding in 2008 leverde een sobere en eenvoudige vormgeving op, in overeenstemming met het innerlijke leven, het evenwicht en de gemeenschapszin van de cisterciënzertraditie. De abdij is niet toegankelijk voor het publiek maar opent nu voor Herita-leden uitzonderlijk de deuren, met een gegidste rondleiding door niemand minder dan Bob van Reeth, één van de architecten.
Kerkhofgalerij Laken. © Group Monument
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Daal mee af in de ondergrondse en pas gerestaureerde grafgalerijen van het kerkhof van Laken, die onlangs nog in het nieuws waren. Het kerkhof omvat meer dan 4.000 grafnissen, bestemd voor vermogende en adellijke Brusselse families en bulkt van de fraaie architectuur : een echt Brussels Père-Lachaise! Exclusief worden de Herita-leden rondgeleid door Prof. Dr. Linda Van Santvoort (UGent) en Tom Verhofstadt, licentiaat Kunstwetenschappen en Archeologie (VUB).
Sint-Niklaas.
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Liefhebbers van art deco kunnen in Sint-Niklaas hun hartje ophalen. Zo is de Monseigneur Stillemansstraat beschermd als stadsgezicht omwille van de vele art decohuizen. Vier bewoners openen voor Herita-leden hun deuren. Ook het hoofdgebouw van de Broederschool , met polychrome inkomhal en een prachtig glasraam is een sterk staatje van art deco, terwijl de neogotische schoolkerk een herbestemming kreeg met verbluffende moderne architectuur.
De Hofkamer.
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
De Hofkamer is een 18e-eeuwse pronkkamer met een prachtig versierde gevel, die goed verscholen ligt in het hartje van historisch Antwerpen.
Abdij van 't Park.
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Eind oktober opent het gloednieuwe museum PARCUM in de Abdij van 't Park, maar Herita-leden kunnen in avant-première op 9 september al een kijkje gaan nemen, zowel in de abdijgebouwen in volle restauratie als in de toekomstige museumruimtes.
Villa Carpentier.
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Bezoek op 9 september een Victor Horta-juweeltje pur sang, niet in Brussel maar in de heuvels van de Vlaamse Ardennen!
Kasteel Vogelsanck.
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Exclusief voor Herita-leden opent de kasteelheer en baron van Villenfagne de Vogelsanck op 9 september voor de eerste keerde poorten van zijn woonst, het prachtige waterkasteel Vogelsanck.
Links: de Priorij van Bethanië, rechts: de Abdij van Zevenkerken.
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Bezoek op 9 september met een gids de Priorij van Bethanië en zak vervolgens af naar de nabijgelegen benedictijnerabdij van Zevenkerken, waar nog 25 monniken leven.
Abonneren op Exclusief