Exclusief

Tijdens de zomermaanden zijn er geen exclusieve ledenactiviteiten en -evenementen, maar vanaf 1 augustus kan je je inschrijven voor de avant-première op Open Monumentendag. Exclusief voor leden van Herita!


Op zaterdag 9 september, de dag voor Open Monumentendag, organiseren we voor Herita-leden 15 buitengewone activiteiten in uitzonderlijke monumenten. Tegen een democratische prijs krijg je een exclusieve rondleiding door een unieke grafgalerij, een kennismaking met een echte baron in zijn kasteel, een bezoek aan een eeuwenoude abdijsite in restauratie en nog veel meer. We hebben kortom heel wat in petto voor onze leden.


Houd zeker je mailbox in de gaten voor meer nieuws.


Opgelet!

Het volledige programma volgt vanaf 1 augustus, je kan je vanaf dan ook inschrijven. Zodra inschrijven mogelijk is, zal je van deze pagina kunnen doorklikken naar het inschrijvingssysteem.


Ben je nog geen lid? Meld je snel gratis aan.

Kasteel van Ordingen
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Het Haspengouwse kasteel van Ordingen is als een kat met zeven levens. Deze voormaligewaterburcht bestaat al sinds de 11 de eeuw, werd verschillende keren verwoest, maar verrees telkens weer in een andere gedaante uit het as. Nu de volledige restauratie is afgewerkt gaan we met een enthousiaste gids ter plaatse op speurtocht naar bouwstijlen en sporen uit het verleden. Na de rondleiding vervolgt de avond met kasteelvertellingen bij het kampvuur, een hapje en drankje en als apotheose een heus vuurspektakel door Circus Paljasso.
Sint-Sixtusabdij. © Wim Van Nueten
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
In de Sint-Sixtusabdij vind je natuurlijk de trappisten die wereldberoemd zijn om hun trappistenbier Westvleteren. Maar wist je ook dat de Sint-Sixtusabdij uitblinkt op het gebied van moderne architectuur? De renovatie en uitbreiding in 2008 leverde een sobere en eenvoudige vormgeving op, in overeenstemming met het innerlijke leven, het evenwicht en de gemeenschapszin van de cisterciënzertraditie. De abdij is niet toegankelijk voor het publiek maar opent nu voor Herita-leden uitzonderlijk de deuren, met een gegidste rondleiding door niemand minder dan Bob van Reeth, één van de architecten.
Kerkhofgalerij Laken. © Group Monument
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Daal mee af in de ondergrondse en pas gerestaureerde grafgalerijen van het kerkhof van Laken, die onlangs nog in het nieuws waren. Het kerkhof omvat meer dan 4.000 grafnissen, bestemd voor vermogende en adellijke Brusselse families en bulkt van de fraaie architectuur : een echt Brussels Père-Lachaise! Exclusief worden de Herita-leden rondgeleid door Prof. Dr. Linda Van Santvoort (UGent) en Tom Verhofstadt, licentiaat Kunstwetenschappen en Archeologie (VUB). Je bezoekt ook het atelier van beeldhouwer Ernest Salu , die mee verantwoordelijk is voor deze imposante verzameling funeraire kunst én ...
Sint-Niklaas.
Exclusief
Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Liefhebbers van art deco kunnen in Sint-Niklaas hun hartje ophalen. Zo is de Monseigneur Stillemansstraat beschermd als stadsgezicht omwille van de vele art decohuizen. Vier bewoners openen voor Herita-leden hun deuren. Ook het hoofdgebouw van de Broederschool , met polychrome inkomhal en een prachtig glasraam is een sterk staatje van art deco, terwijl de neogotische schoolkerk een herbestemming kreeg met verbluffende moderne architectuur. Binnenin verrees een glazen box op poten van wel 3 verdiepingen hoog, met leslokalen en een loungeroom op het dak! Een unieke plek om dit bezoek met een ...
Abonneren op Exclusief