Exclusieve whisky-degustatie in Stokerij De Molenberg (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
25/03/2017
Stokerij De Molenberg Herita Ledenaanbod
Stokerij De Molenberg Herita Ledenaanbod
Stokerij De Molenberg Herita Ledenaanbod

In de familiehoeve aan ‘de Molenberg’ in Blaasveld maalt en stookt het molenaarsgeslacht Van Breedam graan tot jenever. Sinds 1637 wordt deze familietraditie van generatie op generatie doorgegeven, tot in 1927 het laatste distillaat uit de ketels vloeide.


Charles Leclef nam in 1990 de familiebrouwerij Het Anker in Mechelen over. Deze brouwerij-eigenaar van de vijfde generatie groeide op in de brouwerij maar kende ook de voormalige stokerij in Blaasveld, waar zijn oom woonde. Hij startte met een ambitieus plan: distilleren én brouwen en zo beide familietradities verenigen. 


Bier en whisky worden beiden op basis van graan gemaakt. Uit het moutbeslag van het Gouden Carolus Tripel-bier wil Charles een verfijnde whisky distilleren. Zo komen in 2010 beide familietradities - stoken en brouwen- samen in een nieuw project: Stokerij De Molenberg. 


RONDLEIDING MET EXCLUSIEVE DEGUSTATIE

Een gedreven gids leidt je rond in de gerestaureerde hoeve en maakt je zo wegwijs in de boeiende familiegeschiedenis. Nadien geniet je naast de klassieke degustatie van Gouden Carolus Single Malt ook van een extra degustatie uit het gamma van Molenbergwhisky’s. Je gaat naar huis met een origineel gratis whiskyglas en krijgt € 2 korting bij aankoop van een fles whisky van 50cl. Daarenboven ontvang je een kortingsbon voor een bezoek aan Brouwerij het Anker in Mechelen.

PRAKTISCH

Waar? Klaterstraat 1, 2830 Blaasveld

Wanneer? Zaterdag 11 én zaterdag 25 maart 2017, telkens om 14u00 (einde omstreeks 15u30)

Prijs? €10

Meer info: www.stokerijdemolenberg.be

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

OPGELET! Deze rondleidingen zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren door je naam, telefoonnummer en het aantal personen door te sturen naar annelies.roose@herita.be.

 

Ook in de buurt

Wandelen en fietsen in Scheldeland

De omgeving van de stokerij ontdek je best te voet. Download de wandelkaart voor de Molenbergwandeling. 

Combineer je bezoek met een fietstocht. De Gouden Carolusroute loodst je van Brouwerij Het Anker in Mechelen naar de whiskystokerij De Molenberg. Je verkent fraaie natuurgebieden, karaktervolle plekken waaronder het Zennegat, het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark en Planckendael.

Ook de Gouden Duvelroute doorkruist Blaasveld. Deze route brengt je naar interessante bezienswaardigheden en prachtige stukjes natuur. Duvel, het beroemde goudblonde gerstenat, vormt de smakelijke rode draad doorheen deze magnifieke fietsroute.

 

Stop eens in Willebroek

Het Fort van Breendonck werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter gebruikt als gevangenis- en doorvoerkamp. Vandaag is het een nationaal gedenkteken dat op een beklijvende manier het harde leven op deze historische site schetst.

Het Sashuis, gelegen langs de oude arm van de Vaart van Willebroek, belicht de ontstaansgeschiedenis van het Kanaal en de daarmee verbonden geschiedenis van Klein-Willebroek.

De bijna 840 jaar oude Sint-Niklaaskerk is opgetrokken in romaanse stijl gebouwd. De opvallende vorm van de toren maakt deze kerk uniek.

 

Proef van de streek

Ontdek de lekkerste adresjes uit de regio.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen

Ontdek ook onze andere activiteiten!