Griezelig goede funeraire kunst in de kerkhofgalerij van Laken

Aanbod geldig tot: 
09/09/2017
Kerkhofgalerij Laken. © Group Monument

Daal mee af in de ondergrondse en pas gerestaureerde grafgalerijen van het kerkhof van Laken, die onlangs nog in het nieuws waren. Het kerkhof omvat  meer dan 4.000 grafnissen, bestemd voor vermogende en adellijke Brusselse families en bulkt van de fraaie architectuur: een echt Brussels Père-Lachaise! Exclusief worden de Herita-leden rondgeleid door Prof. Dr. Linda Van Santvoort (UGent) en Tom Verhofstadt, licentiaat Kunstwetenschappen en Archeologie (VUB). Je bezoekt ook het atelier van beeldhouwer Ernest Salu, die mee verantwoordelijk is voor deze imposante verzameling funeraire kunst én het bovengrondse kerkhof van Laken. Afsluiten doen we met een receptie


Opgelet!

Op zaterdag 9 september, de dag voor Open Monumentendag, organiseren we voor Herita-leden 15 buitengewone activiteiten in uitzonderlijke monumenten tegen een democratische prijs. 


Het volledige programma van de avant-première op Open Monumentendag volgt vanaf 1 augustus. Je kan je vanaf dan ook tickets kopen. Zodra inschrijven mogelijk is, zal je van deze pagina kunnen doorklikken naar het online betalingssysteem.