Hekserij in het Slot van Laarne (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
26/03/2017

Hoewel de duistere middeleeuwen eind 16de, begin 17de eeuw voorbij zijn, beleeft Vlaanderen net dan zijn grootste heksenvervolging ooit. In Laarne worden zes vrouwen aangehouden op beschuldiging van hekserij. Hun processen vinden plaats in de meestertoren van het Slot van Laarne. Vier van hen sterven uiteindelijk op de brandstapel. 


Samen met een ervaren gids reis je terug naar de 17de eeuw. Tijdens een boeiende rondleiding in het kasteel ontdek je wat de heer van Laarne precies te maken had met de heksenvervolging. Je beleeft de heksenprocessen die plaatsvonden in en rond het Kasteel van Laarne in het authentieke kader van toen.


Leden van Herita ontvangen als extraatje een informatieboekje over het Kasteel van Laarne.


Praktisch:

Waar? Kasteel van Laarne, Eekhoekstraat 5, 9270 Laarne

Wanneer? Zondag 26 maart 2017 om 14u30 én 14u45 (duurtijd: 1,5u)

Prijs? 12 euro

Meer info: www.slotvanlaarne.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

OPGELET! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren door je naam, telefoonnummer en het aantal personen door te sturen naar annelies.roose@herita.be.

 

Ook in de buurt:

Lunchen op het kasteeldomein

Voor je bezoek kan je gezellig lunchen in het restaurant Kasteel van Laarne dat gevestigd is in één van de bijgebouwen op het domein.


Actieve ontdekking

Hou je niet alleen van kastelen maar ook van fietsen? Dan kan je je bezoek aan het Slot van Laarne combineren met de kastelenfietsroute. Bloemenliefhebbers kunnen dan weer de Floraliënroute volgen.

Wandelaars komen ongetwijfeld aan hun trekken in het natuurgebied de Kalkense Meersen. Dit is een van de meest uitgestrekte meersengebieden langs de Schelde en onderscheidt zich door open grasvlakten, sloten en grachten.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen

Ontdek ook onze andere activiteiten!