Historische wandeling in de Plantentuin van Meise

Aanbod geldig tot: 
28/05/2017
Plantentuin in Meise
Plantentuin in Meise
Plantentuin in Meise

Met maar liefst 92 hectare is de Plantentuin van Meise een betoverende groene oase van rust. Een wandeling over het domein brengt je naar alle uithoeken van de wereld en toont je meer dan 18.000 soorten planten. Het prachtige historische domein van Bouchout vormt het ideale decor voor deze magnifieke collecties magnolia’s, hortensia’s, rododendrons, esdoorns...

Tijdens een historische rondleiding neemt een ervaren gids je mee op pad in de Plantentuin. Hij vertelt je alles over de rijke geschiedenis van het domein, die teruggaat tot in de  12de eeuw. Het kasteel was doorheen de eeuwen bewoond door kasteelheren en ridders en een tijd lang nam er zelfs een waanzinnige keizerin haar intrek. Via de vele gebouwen zoals het Plantenpaleis uit expojaar ’58, de Balatserre uit 1853 en een ommuurde tuin van rond 1800 leer je alles over het rijke verleden van deze wonderlijke plek.

Je ontmoet landschapsarchitect en conciërge van de Plantentuin Paul Borremans die je een exclusief en uniek kijkje achter de schermen gunt. Nadien geniet je van heerlijk huisgemaakt gebak met een kopje koffie en thee in het tot de verbeelding sprekende decor van de Oranjerie. 


Enkele richtlijnen

  • Honden zijn niet toegelaten in het domein, geleidehonden uitgezonderd;
  • Stevig schoeisel of laarzen is aangeraden;
  • De Plantentuin moedigt personen met beperkingen aan om van de Plantentuin te komen genieten. Lees hierover meer info.


PRAKTISCH

Waar? Afspraak aan de hoofdingang van de Plantentuin, Nieuwelaan 38, 1860 Meise

Wanneer? Zondag 28 mei 2017 om 13.30u (duurtijd wandeling: 2u)

Prijs? € 20

Meer info over de Plantentuin: www.plantentuinmeise.be

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.


De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.


Ook in de buurt

Lunchen in de Oranjerie

We sluiten er onze activiteit af met gebak en een kopje koffie of thee, maar ook voor de rondleiding kan je in de Oranjerie terecht voor een lekkere hap. Bij mooi weer geniet je op het zonnige terras aan de vijver van het zicht op het groen. Je wordt ontvangen door het gastvrije keukenteam dat je met de glimlach een verrukkelijke maaltijd of een heerlijke kom dampende soep serveert in een schitterend decor! 


Bezoek eens een doe-museum

In Grimbergen, op amper 10 minuutjes tijden van de Plantentuin, ligt het MOT, het Museum voor Oudere Technieken. Ontdek er de drie historische gebouwen, Guldendal, Liermolen en Tommenmolen, omgeven door een prachtig natuurdomein. De ideale plek voor een dagje leerrijke ontspanning. Herita-leden genieten er bovendien van het reductietarief.


Hou halt in Dilbeek

Dilbeek is misschien niet meteen de bekendste trekpleister van Vlaanderen, maar toch is een bezoek aan deze gemeente meer dan de moeite waard. Je kan hier immers heel wat erfgoed ontdekken en als lid van Herita geniet je van een voordeel op al deze mooie locaties.


Combineer kunst en erfgoed

In Drogenbos bezoek je het FeliXart Museum. Dit museum vormt, samen met de boomgaard en de hoeve van de schilder Felix De Boeck, de site FeliX: een groene oase in een verstedelijkte omgeving, waar kunst en ecologie gecombineerd worden zoals Felix bijna 100 jaar leefde. Herita-leden genieten er van het reductietarief.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen

Ontdek ook onze andere activiteiten!