In Texture ontdek je verrassende verhalen uit de textielindustrie

Aanbod geldig tot: 
30/04/2017

In Texture, museum over Leie en vlas word je opgewacht door een professionele gids. Hij duikt met jou in de boeiende de geschiedenis van de regionale vlasindustrie. Daarnaast ontdek je ook de nieuwste toepassingen van vlas in alle mogelijke sectoren, van de voeding en landbouw tot textiel en design. Na deze rondleiding neemt de gids je mee naar twee unieke onderdelen van de textielcollectie van Texture die je in het kader van de Erfgoeddag kan bewonderen. Als afsluiter word je getrakteerd op een drankje in het gezellige Kaffee Damast.


Van het vlas naar de was

De Bissegemse familie Malysse krijgt zoals veel anderen de vlascrisis over zich heen. De rationalisering die zich voordoet in de ziekenhuizen, biedt het gat in de markt: een gespecialiseerde wasserij voor de medische zorgsector. In dit stukje van het museum herbeleef je de dynamische reconversie van een plaatselijk vlasbedrijf naar een onmisbare partner van talloze ziekenhuizen. Met een flinke portie durf, veel geduld en overtuigingskracht groeide dit familiebedrijf uit tot de ultramoderne groep Malysse-Sterima.


Hou het proper

Een schort is handig om je mooie kledij te beschermen tegen vuil. Texture presenteert een reeks schorten uit haar textielcollectie in alle soorten, maten en kleuren. Praktisch en robuust, stijlvol en kleurrijk of sexy met kant? Je ontdekt de piekfijne uitrusting van de diensters van weleer maar net zo goed de stoere vlasserschootsvellen. En er zijn ook een paar heel bijzondere exemplaren te zien. Weet jij wat een gatbinder is? Je leert het in Texture! 


Praktisch

Waar? Texture – Museum over Leie en Vlas, Noordstraat 28, 8500 Kortrijk

Wanneer? Zondag 30 april 2017 om 14u (einde voorzien omstreeks 16.30u)

Prijs? € 12

Meer info over Texture: www.texturekortrijk.be


De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.


Ook in de buurt:

Honger en dorst

Zin om voor of na je bezoek een hapje te eten? In Kaffee Damast, de trendy museumbistro van Texture, kan je terecht voor een lekkere dagschotel maar net zo goed voor een snack, ijsje of pannenkoek.


10 must sees in Kortrijk

In Kortrijk valt nog veel meer te beleven. Dus waarom zou je van je bezoek aan Texture geen daguitstap maken? Hier ontdek je alvast de top 10 bezienswaardigheden van Kortrijk. Wist je bijvoorbeeld dat de Broeltorens het belangrijkste icoon van de stad zijn? En dat het Begijnhof tot UNESCO Werelderfgoed werd uitgeroepen?

 

Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen

Ontdek ook onze andere activiteiten!