Indrukwekkend zilverwerk in het Slot van Laarne

Aanbod geldig tot: 
01/05/2017
Slot van Laarne
Zilvermarkt Slot van Laarne

Het Slot van Laarne is een 14de-eeuws kasteel in de buurt van Gent en één van de best bewaarde versterkte burchten van Vlaanderen. In het kasteel bevindt zich de vermaarde Europese zilvercollectie D'Allemagne die door de heer en mevrouw Claude D'Allemagne geschonken werd. Tijdens een bezoek met een enthousiaste gids kan je deze schitterende collectie bewonderen.

Met meer dan vijfhonderd voorwerpen is de collectie van D'Allemagne één van de grootste zilververzamelingen in België. De collectie verzamelt zilverwerk uit alle hoeken van Europa, van Portugal tot Rusland, van Noorwegen tot Italië. Verschillende periodes komen aan bod. Zo dateert het oudste stuk uit 1550 en werd het jongste in 1931 vervaardigd. 

Na de rondleiding wkan je in de 17e-eeuwse keuken van het kasteel genieten van een lekker kopje koffie. Aansluitend kan je de Zilvermarkt bezoeken die doorgaat op het gelijkvloers van het Slot van Laarne. Kom gezellig rondkuieren en snuister in het aanbod van gerenommeerde antiquairs in een unieke kasteelsetting. 


Praktisch

Waar? Slot van Laarne, Eekhoekstraat 5 – 9270 Laarne

Wanneer? Maandag 1 mei 2017 om 10.30u (duurtijd rondleiding: 1u met aansluitend koffie en vrij bezoek Zilvermarkt)

Prijs? € 14

Meer info over het Slot van Laarne: www.slotvanlaarne.be 

Meer info over de Zilvermarkt: www.slotvanlaarne.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

De inschrijvingen voor deze activiteit werden afgesloten.


Ook in de buurt

Lunchen nabij het kasteel

Een hapje eten na je bezoek? Ontdek de 10 beste restaurants volgens Tripadvisor in de buurt van het Slot van Laarne.


Actieve ontdekking

Hou je van fietsen en kastelen? Dan kan je je bezoek aan het Slot van Laarne koppelen aan de kastelenfietsroute. De bloemenliefhebbers kunnen dan weer de Floraliënroute volgen.

Wandelaars komen ongetwijfeld aan hun trekken in de Kalkense Meersen. Dit natuurgebied is een van de meest uitgestrekte meersengebieden langs de Schelde, gekenmerkt door open grasvlakten, sloten en grachten.

 

Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen

Ontdek ook onze andere activiteiten!