Korting op je bezoek aan expo 'De Geschreven Oorlog' - In Flanders Fields

Aanbod geldig tot: 
26/03/2017
'De Geschreven Oorlog' in Flanders Fields
'De Geschreven Oorlog' in Flanders Fields

Hoe is de Eerste Wereldoorlog tot ons gekomen in teksten? En waarom moeten we dat noodzakelijk weten? In een tentoonstelling die oogt als de knusse leeshoek van de betere boekhandel of openbare bibliotheek, nodigt het In Flanders Fields Museum je uit om daar achter te komen.


Geen enkel ander medium dan het geschreven woord geeft ons een beter inzicht in de gevoelens en drijfveren, in de propaganda en mythes, in de manipulatie en het protest van de generatie van 1914 tot 1918. Verwacht je aan loopgravenkrantjes, intieme dagboeken, memoires, poëzie, pamfletten van bekende schrijvers, maar evenzeer van quasi anoniem gebleven soldaten en burgers.

De Geschreven Oorlog voert honderden unieke getuigenissen van vier jaar oorlog aan het front in Vlaanderen op, wijst op de blijvende relaties tussen de teksten van toen en het hedendaagse landschap van de frontstreek, en waarschuwt, met de woorden van de generatie van de Eerste Wereldoorlog, voor elk nieuw dreigend oorlogsgevaar. Nooit eerder werden meer teksten van toen omwille van hun actuele en universele waarde samengebracht.


LEDENVOORDEEL

Als lid van Herita krijg je een korting van €2 bij het bezoeken van deze tentoonstelling 'De Geschreven Oorlog'.


Praktisch

Waar? In Flanders Field Museum, Lakenhalle, Grote Markt 34, 8900 Ieper

Wanneer? De tentoonstelling loopt van 17 september 2016 t.e.m. 26 maart 2017

www.inflandersfields.be


Ontdek ook onze andere tijdelijke voordelen en wedstrijden.