Laat je gidsen op het impressionante domein van Alden Biesen en aperitief in stijl

Aanbod geldig tot: 
23/10/2016
Alden Biesen
Alden Biesen
Alden Biesen

De Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen werd gebouwd door de Duitse ridderorde. Het is één van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio. Nu is dit complex een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Tijdens een exclusieve rondleiding door een deskundige gids kom je alles te weten over deze historische site en haar geschiedenis.


Ontdek het echte verhaal van Alden Biesen en zijn vroegere bewoners, de landcommandeurs. Leer over de Duitse Orde, de ridders en het kasteelcomplex. Laat je alles vertellen over de verwoestende brand uit 1971 en de vakkundige restauratie achteraf. En vergeet het appartement van de landcommandeur niet, dat is gerestaureerd zoals het er uitzag in de achttiende eeuw. Ontdek de schoonheid van de Franse en Engelse tuinen.

Daarnaast bezoekt de gids met jou ook de tijdelijke tentoonstelling over kalligrafie "De muren spreken - I muri parlano - Walls talk". Dit is een internationaal project over Italiaanse muren en Italiaanse woorden, een collectief verhaal waarin fotografie, kalligrafie en taal samenkomen.


Wil je alle geheimen over deze prachtige site leren kennen? Schrijf je dan in voor deze rondleiding met gespecialiseerde gids. Na de rondleiding krijg je een aperitief en een hapje aangeboden.


Praktisch

Waar? Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

Wanneer? Zondag 23 oktober 2016 om 11u00 (einde voorzien omstreeks 12u30, daarna aperitief)

Prijs? 9 euro

Meer info over Alden Biesen: www.alden-biesen.be

 

De inschrijvingen voor deze activiteit werden afgesloten.

Wil je meer weten over Landcommanderij Alden Biesen? Ontdek het hier.


Nog geen lid? Word nu GRATIS lid van Herita en geniet van tal van voordelen!