Laat je rondleiden achter de schermen van De Roma en geniet nadien van Het Zesde Metaal (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
30/11/2017
Het Zesde Metaal

In Borgerhout staat Cinema Roma, een oude majestueuze zaal die mee de filmgeschiedenis van de stad Antwerpen heeft bepaald. De grote bioscoop was meer dan een gewone cinema. Het was een ontmoetingsplaats voor de ganse buurt. Een variétézaal met spektakelshows, galabals, toneelvoorstellingen en prijsuitreikingen.

Ook vandaag staat De Roma centraal in het Borgerhoutse buurtleven. Na 20 jaar leegstand is de zaal heropgebouwd door vele vrijwillige handen. En het paleis om de hoek  is – net zoals vroeger - terug een echte volksschouwburg waar iedereen tegen een sociale prijs kan genieten van cultuur en vermaak.

Je wordt verwelkomd in de gezellige foyer waar je geniet van een maaltijd bestaande uit allerlei belegde broodjes, soep en salades.

Wanneer de magen gevuld zijn, bezoek je met een professionele gids De Roma achter de schermen en ontdek de rijke geschiedenis van deze film- en variétézaal. Een enthousiaste gids vertelt je alles van vroeger en nu.

Afsluiten doen we met een concert van Het Zesde Metaal! Herita-leden hebben voorbehouden zitplaatsen op het balkon.


Over Het Zesde Metaal

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw, echter zonder er mee te koketteren. Cappelle verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. De combinatie van poëtische, spitsvondige teksten met een heel eigenzinnige sound zorgt ervoor dat Het Zesde Metaal blijft beklijven.

Calais, de vierde van Het Zesde Metaal, is een groepsplaat pur sang. Wannes Cappelle, Tom Pintens, Filip Wauters, Tim Van Oosten en Robin Aerts vormen meer dan ooit een hechte band die samen aan de slag gaat met de verhalen van Cappelle & Aerts en die risico’s durft te nemen met sound. Je hoort en voelt gewoon dat het vijftal kilometers op de teller heeft staan en dat de band de perfecte muzikale evenknie is geworden van de geweldige teksten. De zinderende elektronica is een verrijking voor de wereld van Het Zesde Metaal en de strijkersarrangementen van Tom Pintens geven de songs nog meer emotionele diepgang. Calais maakt indruk en blijft serieus aan de ribben plakken.


Praktisch

Waar? De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout (hoofdingang)

Wanneer? Donderdag 30 november 2017 om 17.30u (einde voorzien omstreeks 22.20u)

Detail

17.30u - 18.30u Ontvangst en maaltijd
18.30u - 19.15u Rondleiding achter de schermen
20u - 20.30u Voorprogramma Brihang
20.50u - 22.20u Concert Het Zesde Metaal


Prijs? € 35 p.p. (incl. maaltijd, dranken en concertticket)

Meer info over De Roma: www.deroma.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren door een mailtje te sturen met je naam, je telefoonnummer en het aantal personen naar annelies.roose@herita.be


Wist je dat … ?

De Roma de eerste winnaar van de Onroerenderfgoedprijs is? De Roma overtuigde de jury door zijn vernieuwend concept, maatschappelijke relevantie en lokale verankering in het multiculturele Borgerhout. De Roma won ook de publieksprijs. Lees er meer over.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!