Letterlijk(!) proeven van de natuur in Nationaal Park Hoge Kempen

Aanbod geldig tot: 
23/09/2016
Connecterra
Connecterra

Connecterra, de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen, verrast je met een bijzonder stukje natuur in Vlaanderen. Op de plek waar tot 1987 de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, geniet je nu van een indrukwekkend landschap van bergen en meren met spectaculaire panorama’s. Ga met ons op culinaire wandeling doorheen het park en bezoek de imposante schachtbok van Eisden!


Een Ranger neemt je mee op een culinaire natuurwandeling met proevertjes uit de natuur van het Nationaal Park. Bij zes stopplaatsen vertelt hij over de geneeskrachtige eigenschappen, het voorkomen, het volksgebruik, de legenden en de culinaire eigenschappen van deze planten. Denk maar aan de jeneverbes die van oudsher gebruikt werd om de jenever op smaak te brengen… en waaraan ook deze drank zijn naam ontleent. Daarbij proef je van vruchten, zaden of bereidingen van typische Nationaal Park producten, zoals een Nationaal Park-koekje op basis van hazelnoten en een Nationaal Park-likeur. Als extraatje proef je een stukje steenkool - in snoepjesvorm uiteraard!


Als afsluiter breng je ten slotte een bezoek aan de schachtbok van Eisden die speciaal voor Herita-leden wordt opengesteld, om van op 24 meter hoogte het Nationaal Park te bewonderen. Dit kan enkel onder begeleiding van een Ranger!


Let op: De wandeling gaat over onverharde paden en boswegen, dus stevige schoenen zijn aan te raden. Honden zijn ook welkom, aan de leiband uiteraard.

 

PRAKTISCH

Waar? Hoofdtoegangspoort Nationaal Park Hoge Kempen
Zetellaan 54, 3630 Maasmechelen (Eisden)
Parkeren bij Toerisme Maasmechelen (Zetellaan 35).

Wanneer? Zondag 25 september 2016, 14u00 (einde voorzien omstreeks 16u00)

Prijs? €8

Meer info: www.connecterra.be


OPGELET! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!