Muzikaal bezoek aan de oude elektriciteitscentrale in Gent (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
25/02/2017
De Centrale Gent
De Centrale Gent

Van de vijf schoorstenen die ooit de Gentse skyline sierden, blijft enkel die van de huidige EFD-Luminus-elektriciteitscentrale over. Deze centrale was de allereerste in ons land die op wisselstroom werkte. In het prachtige industriële kader van weleer vind je vandaag het wereldcultuurhuis De Centrale, waar het meer dan ooit bruist van energie. 


Tijdens een rondleiding met een deskundige gids ontdek je de schoonheid van de industriële architectuur. Je bezoekt niet alleen het oude gedeelte met de beschermde turbinezaal, maar ook de huidige centrale. Absoluut niet te missen is de schuilkelder onder de centrale. Die werd in 1924 gebouwd voor het personeel en is de best bewaarde schuilkelder van het land. 


Na deze boeiende rondleiding word je getrakteerd op een aperitief. Wie honger gekregen heeft van het bezoek aan de centrale kan aansluitend een hapje eten in het wereldrestaurant ENTR. De avond wordt muzikaal afgesloten met een concert van een buitengewoon ethno-jazz trio in het al even uitzonderlijke decor van de oude turbinezaal.


Masters of Bulgarian Ethno-Jazz

Dit fenomenale ethno-jazz trio bestaat uit drie van de grootste Bulgaarse muzikanten van het ogenblik: Peter Ralchev (accordeon), Stoyan Yankoulov (percussie) en Angel Dimitrov (gitaar). Het trio brengt een mix van jazz, funk en volksmuziek uit de Balkan.

Peter Ralchev is een fantastische accordeonist wiens unieke stijl wordt gekenmerkt door virtuositeit, improvisatie en subtiliteit. Stoyan Yankoulov is een waanzinnige drummer en de koning van de tapan (een Bulgaarse trom). Angel Dimitrov begon als tambura-speler (een Bulgaarse langhalsluit, verwant met de bouzouki) om uit te groeien tot één van de beste ethno-jazz-gitaristen van zijn generatie.


PRAKTISCH

Waar? De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent

Wanneer? Zaterdag 25 februari 2017 om 16u30 (einde voorzien omstreeks 22u00)

16u30 - 18u00 Rondleiding
18u00 - 18u30 Aperitief
18u30 - 20u00 Vrij om te dineren in ENTR (niet inbegrepen in de prijs)
20u00 - 22u00 Concert 'Master of Bulgarian Ethno-Jazz'


Prijs? 14 euro (incl. rondleiding, inkomticket, aperitief)

Meer info over De Centrale: decentrale.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.


OPGELET! De inschrijvingen voor deze rondleiding zijn volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren door je naam, telefoonnummer en het aantal personen door te sturen naar annelies.roose@herita.be


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen

Ontdek ook onze andere activiteiten!