Ontdek de coulissen van het Kasteel van Loppem en aperitief met barones van Caloen (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
28/10/2017
Kasteel van Loppem
Kasteel van Loppem

In 1856 lieten Baron Charles van Caloen en zijn echtgenote het romantische kasteel bouwen. Het 19de-eeuwse kasteel is een parel van neogotische totaalkunst op gebied van architectuur, meubilair en glas-in-loodramen die vandaag nog steeds in hun oorspronkelijke staat te bewonderen zijn. Rondom rond is een park in Engelse landschapsstijl.


Het kasteel heeft ook een historische waarde in de Belgische geschiedenis: Koning Albert I en Koningin Elisabeth verbleven er op het einde van WOI en de fameuze ‘Regering van Loppem’ werd er gevormd. Het kasteel is nog steeds in familiebezit.


Een deskundige gids leidt je rond en neemt je mee naar ruimtes die eenmalig en uitzonderlijk voor Herita-leden worden opengesteld. Zo ontdek je onder andere de zolder en de kelder van het kasteel en een bunker uit WOI. Nadien ontvangt barones Isabelle van Caloen je met een drankje. Als afsluiter kan je verdwalen in het groene doolhof in het park.


Praktisch

Waar? Kasteel van Loppem, Steenbrugsestraat 26, 8210 Zedelgem-Loppem (op 6 km van Brugge)

Wanneer? Zaterdag 28 oktober 2017 om 14u (einde voorzien om 16.15u)

Prijs? € 11

Meer info: www.kasteelvanloppem.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

 

Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren door een mailtje te sturen met je naam, je telefoonnummer en het aantal personen naar annelies.roose@herita.be


Ook in de buurt

Voor de hongerigen en dorstigen

Zin om voor je bezoek te lunchen of eet je achteraf nog graag een hap? Dan is Bistro Herbegé in Loppem met zijn ouderwets interieur the place to be.


Wandelen in Kasteelpark Ter Loo

Heb je nog zin om de benen te strekken na een wandeling in het Kasteelpark van Loppem? Dan kan je nog een bezoek brengen aan het Kasteelpark Ter Loo. Geniet er van een wandeling langs de bezienswaardigheden onderweg zoals de kerk en het kasteel Ter Loo.


Bezoek het Brugse Ommeland

Ze worden steeds zeldzamer, maar toch bestaan er nog plekken waar je de geschiedenis haast kunt proeven, of waar je kan genieten van de meest pittoreske en charmante omgevingen. Het Brugse Ommeland telt heel wat historische stadje en charmante dorpjes. Beslist een ommetoertje waard.


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!