Ontdek de geheimen van het Schoonselhof met een gids

Aanbod geldig tot: 
04/06/2017
Schoonselhof - Grafzerkje
Schoonselhof - Grafzerkje

Met maar liefst 84 hectare valt er heel wat te ontdekken op het Schoonselhof. Verken het Antwerpse Père Lachaise met een gids en laat je meevoeren doorheen de geschiedenis van de stad. 

Het Schoonselhof is de laatste rustplaats van heel wat grote namen uit de Antwerpse geschiedenis. Zo vind je hier de graven van tal van politici als Lode Craeybeckx, Jan Van Rijswijck en Frans Van Cauwelaerts. Maar ook verschillende kunstenaars die Antwerpen op cultureel vlak vertegenwoordigden, werden hier begraven. Op de grafstenen lees je de namen van schilders Karel Verlat en Henri De Braekeleer, schrijvers Paul Van Ostaijen, Willem Elsschot en Herman De Coninck, componist Peter Benoit en dichter Julius De Geyter. Je passeert ook de originele grafmonumenten van Bob Davidse, Hans Burie, Jef Nys en Julien Schoenaerts. 

De enthousiaste gidsen vertellen honderduit over de prachtige beelden van bekende beeldhouwers die je hier aantreft, maar gaan ook dieper in op de symboliek die haast overal op de begraafplaats aanwezig is. Je komt bovendien alles te weten over de plannen van de stad Antwerpen om de aantrekkingskracht van dit Antwerpse Père Lachaise nog te vergroten. 

Let op: aan het Schoonselhof is er geen toiletmogelijkheid.


Praktisch

Waar? Afspraak aan de hoofdingang van het Schoonselhof: hoek Sint-Bernardsesteenweg / Krijgsbaan, 2610 Wilrijk (eindpunt tram 24)

Wanneer? Zondag 4 juni 2017 om 10u (einde voorzien om 12.30u)

Prijs? 8 euro

Meer info over Grafzerkje: www.grafzerkje.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.


De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.


Ook in de buurt

Wandel verder in het museumpark

Op slechts 10 minuutjes rijden vind je het Middelheimmuseum, een beeldenpark van 30 hectare in het deelpark Middelheim van het Nachtegalenpark.


Brouwerij in de stad

Eveneens in de omgeving vind je Brouwerij De Koninck. Sinds 1833 worden de bieren van De Koninck gebrouwd in de Stadsbrouwerij in Antwerpen. Een interactieve brouwerijtoer dompelt je volledig onder in de geschiedenis van de brouwerij. Herita-leden bezoeken de brouwerij aan kortingtarief.

Stadsbrouwerij De Koninck biedt ook plaats aan andere stielmannen die al even gepassioneerd met hun vak bezig zijn. Je ontmoet hier chocolade- en kaasmakers, maar ook creatievelingen die aan fietsen sleutelen of in kookpotten roeren. 


Ontdek het historisch centrum

Trek je liever het centrum van de stad in? Goed idee! In Antwerpen valt altijd wel iets te beleven. 

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is het grootste gotische bouwwerk van de Nederlanden. Het is een enorme schatkamer waar je verschillende kunstwerken van Rubens en andere schilders aantreft. In de schaduw van de imposante Onze-Lieve-Vrouwetoren bruist het van het leven in de gezellige bruine kroegen en restaurants.

Het Museum Plantin-Moretus werd in 1555 opgericht door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Het is het enige museum ter wereld dat tot het Unesco Werelderfgoed behoort. In het museum krijg je een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw.

De geheime Vlaeykensgang dateert van 1591 en verbindt de Hoogstraat, de Oude Koornmarkt en de Pelgrimstraat met elkaar. Wie door het poortje aan de Oude Koornmarkt 16 stapt, wandelt haast letterlijk het verleden in.

Het Rubenshuis is een mooie evocatie van een 17de-eeuws stadspaleis en kunstenaarshuis. Hier ontdek je Rubens’ leefwereld. De schilder bracht immers 25 jaar van zijn leven in dit paleisachtige decor door. Hij woonde er niet alleen met zijn gezin, maar realiseerde er ook het leeuwendeel van zijn oeuvre.

Zin om de stad te voet te verkennen? Kies voor een van de vele wandelroutes.

 

Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen

Ontdek ook onze andere activiteiten!