Ontdek de verborgen plekken van Kasteelklooster Sint-Jansberg

Aanbod geldig tot: 
21/08/2016
Kasteelklooster Sint-Jansberg Herita Ledenaanbod
Kasteelklooster Sint-Jansberg Herita Ledenaanbod

Laat je onderdompelen in 700 jaar geschiedenis tijdens een wandeling op het Sint-Jansbergdomein. In de oude kloostergebouwen woonden de kartuizermonniken en in de 19de eeuw werd het klooster omgebouwd tot ‘maison de plaisance’ voor Schoon Volk. Zij maakten van de vroegere kloostertuin een prachtig wandelpark.


In de 20ste eeuw werd het domein de eigendom van een prestigieuze vakschool en een communauteit van slotzusters. Vandaag leeft op het domein een bruisende gemeenschap van jonge mensen die nieuwe samenlevingsvormen in de praktijk omzetten.

 

Rondleiding

Tijdens de rondleiding treden we in de voetsporen van de vroegere bewoners. Je bezoekt het oudste gebouw van het domein: de kapittelzaal uit de 14de eeuw. Daarnaast tonen we je een onderaardse gang, waar ooit monniken schuilden voor plunderende soldaten en vertellen we het verhaal van de Tutterkapel met een miraculeus beeld. Speciaal voor jou stellen we ook het scriptoriumkamertje en de douches van de voormalige vakschool open.


Na de wandeling krijg je een drankje aangeboden. Vergeet ook zeker niet het ‘Sint-Jansbier’ te proeven, een herinnering aan de tijd dat de monniken twee ossepoten toevoegden aan elk brouwsel.


Cyril Rubens is onze enthousiaste gids, een historicus die reeds twintig jaar bezig is met de instandhouding en de herwaardering van het erfgoed op de Sint-Jansberg.

 

Praktisch

Waar? Sint-Jansbergstraat 9, 3545 Zelem (Halen)

Wanneer? Zondag 21 augustus 2016, 14u00 (einde voorzien rond 16u00)

Prijs? 8 euro (drankje inbegrepen)

Meer info: www.sintjansberg.be

 

De inschrijvingen voor deze activiteit werden afgesloten. 


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!