Ontdek het Brugse Ommeland op de fiets

Aanbod geldig tot: 
21/05/2017
© Hello Bruges
© Hello Bruges
© Hello Bruges

Het pittoreske Brugse ommeland nodigt uit tot een fietstocht. Samen met een enthousiaste gids van Hello Bruges ontdek je al trappend het imposante erfgoed van Groot-Brugge.

In Sint-Andries, ten westen van de historische Brugse binnenstad, werd in de vroege middeleeuwen de Sint-Andriesabdij gesticht, die gelinkt wordt aan het epos van de eerste kruistocht. Abdijen als die van Zevenkerken en Bethanië houden zich het liefst ver van de media. In de stilte van hun domeinen bewaren zij aloude bibliotheken en geheimen. Op het uitgestrekte grondgebied in de driehoek tussen de Torhoutse Steenweg en de Gistelse Steenweg, vanaf de parochiekerk tot aan de huidige abdij, werd druk gebouwd: kapelletjes en abdijen, herenhoeven en kastelen. Tegelijkertijd bleven grote stukken natuur behoed voor bebouwing en bewaard voor het nageslacht.

We fietsen langs de riante en aantrekkelijke kastelen als Tudor en Beisbroek die worden omringd door uitnodigende tuinen en parke, maar houden ook halt bij een paar verborgen pareltjes zoals het Foreyst, Ter Lucht en het troetelkind van de Vlaamse adel, het enige Kartuizerinnenklooster in de Nederlanden.

Een uitgelezen combinatie van natuur, cultuur en petite histoire maakt van deze fietstocht die speciaal voor Herita-leden ontwikkeld werd een unieke ervaring. Afsluiten doen we met een lokaal biertje in een gezellig koetsenhuis.


PRAKTISCH

Waar? Afspraak op de parking van Begeleidingscentrum campus Het Anker (De Kade vzw), op het kruispunt van de Doornstraat en de Beisbroekdreef, 8200 Brugge

Wanneer? Zondag 21 mei 2017, om 14.30u (einde voorzien omstreeks 17.30u)

Prijs? € 15 p.p. (inbegrepen: gids, drankje, fluo vestje)

Let op: je brengt je eigen fiets mee!

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.


De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.

 

Deze activiteit kadert in het Kastelen- en Abdijenjaar van het Brugse Ommeland. Meer dan honderd statige kastelen en authentieke abdijen maken al eeuwenlang deel uit van het historische decor van het Brugse Ommeland. In 2017 staat dit bijzondere erfgoed in de kijker. Start je ontdekkingstocht op www.brugseommeland.be en ontdek het volledige aanbod.


Deze activiteit kwam tot stand in samenwerking met Hello Bruges.

 

Tip: wil je een fiets huren?

Dat kan bij een van onderstaande fietsverhuurbedrijven:


Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen

Ontdek ook onze andere activiteiten!