Ontdek het domein van Alden Biesen met een echte én een virtuele gids

Aanbod geldig tot: 
28/04/2017
© P. van Gelooven


De Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen is één van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio. Het complex werd gebouwd door de Duitse ridderorde en doet vandaag dienst als cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Een deskundige gids leidt je exclusief rond en vertelt je alles over deze historische site en haar geschiedenis.

Tijdens je bezoek ontdek je het echte verhaal van Alden Biesen en zijn vroegere bewoners, de landcommandeurs. Je leert alles over de Duitse Orde, de ridders en het kasteelcomplex. De gids vertelt ook over de verwoestende brand in 1971 en de vakkundige restauratie achteraf. Het appartement van de landcommandeur moet je gezien hebben. Het werd volledig gerestaureerd zoals het er uitzag in de achttiende eeuw.

Na de rondleiding word je getrakteerd op het Bilzers stadsbier Heer van Biesen en een bijpassend kaasassortimentje. Vervolgens is het tijd om het complex op een andere manier te ontdekken. De gloednieuwe attractie Bilzen Mysteries neemt je mee op een virtuele tijdreis! 

Bilzen Mysteries is een belevingsparcours dat jong en oud betovert door de 800-jarige geschiedenis tot leven te brengen. Met een tablet in de hand en een hoofdtelefoon op je oren keer je terug in de tijd: je trekt met de Ridderbroeders op kruistocht, ontmoet dansende nymfen in de romantische tempel van Minerva en bengt getuige van een verwoestende brand… Laat je meevoeren door het sprookjesachtige decor en een boeiend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten.

Topacteur Jan Decleir kroop in de rol van de zonderlinge Heer van Biesen. 80 minuten lang is hij jouw virtuele gids. Laat je meevoeren door klank-, licht- en beeldeffecten die van het verleden een wonderlijke ervaring maken. 


Praktisch

Waar? Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen (in het onthaalcentrum)

Wanneer? Vrijdagavond 28 april 2017 om 19.30u (einde voorzien omstreeks 23.00u)


Detail

19.30u: Bezoek aan het domein met een gids

21.00u: Proeven van het Bilzers stadsbier Heer van Biesen met kaasassortimentje

21.50u: Bezoek aan de attractie Bilzen Mysteries

23.00u: Einde Bilzen Mysteries met mogelijkheid tot afsluitend drankje (niet inbegrepen)


Prijs? 29 euro p.p. (inbegrepen: gegidst bezoek, biertje met kaasassortiment, ticket attractie Bilzen Mysteries)

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.


Meer info over Alden Biesen: www.alden-biesen.be

Meer info over Bilzen Mysteries: www.bilzenmysteries.be


De inschrijvingen voor deze activiteit werden afgesloten.

 

Ook in de buurt

Meer inspiratie vind je op www.bilzen.be.

 

Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen

Ontdek ook onze andere activiteiten!