Rondleiding in de Antwerpse Sint-Augustinuskerk met brunch en strijkconcert (VOLZET)

Aanbod geldig tot: 
22/10/2017
© Lennart Knab

Op een herfstzondag legt AMUZ je graag in de watten met een heerlijke brunch. De prachtige 19de-eeuwse winterkapel, versierd met muurschilderingen in neobyzantijnse stijl, vormt het kader voor een stijlvolle maaltijd.


Na de brunch krijg je een blik achter de schermen van AMUZ als concertorganisator en -gebouw. De voormalige Sint-Augustinuskerk is een parel van vroegbarokke architectuur, verborgen in het hart van Antwerpen. Het fascinerende verhaal van de gerenoveerde kerk en de realisatie van de nieuwe infrastructuur vormt de basis van de rondleiding.


Afsluiten doen we met, hoe kan het ook anders, een concert. Edding Quartet brengt Beethovens meesterlijke strijkkwartetten. In zijn zes Strijkkwartetten opus 18 blikte de jonge Beethoven terug op de strijkkwartetten van Haydn en Mozart, maar illustreert hij tegelijk hoe ze een vertrekpunt kunnen zijn en er een nieuwe wending kan worden gegeven aan het componeren van het strijkkwartet: met grotere dramatische spanning, meer contrast en expressiviteit. Zijn Strijkkwartet in a, opus 132, dat vijfentwintig jaar later werd gecomponeerd, toont het meesterschap van een componist op zijn hoogtepunt. Het koraalachtige langzame deel met variaties is misschien wel een van de mooiste kwartetdelen die Beethoven componeerde.

Laat je beroeren door dit unieke concert in de prachtige setting van de Sint-Augustinuskerk in Antwerpen, nu AMUZ. De akoestiek in de voormalige kerk is onovertroffen.


Praktisch

Waar? Amuz, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen

Wanneer? Zondag 22 oktober 2017, om 12u (einde voorzien om 16.15u)

12u brunch*
13.30u rondleiding
15u concert Edding Quartet, Beethovens meesterlijke strijkkwartetten
16.15u einde concert

* De brunch bestaat uit: glaasje cava | vers geperst fruitsap | een koffie of thee naar keuze | broodmandje met wit en bruin brood | croissant | eitje ‘en cocotte’ | gerookte zalm met rode ui | jonge kaas, geitenkaas en brie | chorizo, hesp, ham en salami | raketsla, komkommer en tomaat | fruit (kiwi, meloen, druif…) | plattekaas | zoetigheden

Prijs? € 42 euro (incl. uitgebreide brunch, rondleiding en concertticket categorie 1)

Meer info over Amuz: www.amuz.be 

Op deze activiteit zijn kinderen zeker welkom, maar hou er rekening mee dat het aanbod niet speciaal werd afgestemd op deze doelgroep en er dus geen kindertarief beschikbaar is.

Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet. Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren door een mailtje te sturen met je naam, je telefoonnummer en het aantal personen naar annelies.roose@herita.be


Ook in de buurt

Ontdek het historisch centrum

AMUZ bevindt zich midden in het historisch centrum van Antwerpen. De oude binnenstad ademt geschiedenis.

De Ruien zijn de schaduw van een steenrijk verleden boven de grond. Een bezoek aan De Ruien, met haar oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen, spiegelt de historische stadskern boven je hoofd, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes uit een ver en recent verleden. Herita-leden genieten er van een reductietarief.

Cyclant organiseert leuke gegidste fietstochten in Antwerpen. Hun persoonlijke aanpak en mix van historisch en actueel zorgt voor een ontspannen tour langs bekende en minder bekende plekken. Fietsen kan met eigen fiets of met een van hun eigen comfortabele stadsfietsen. Herita-leden krijgen er korting.

De geschiedenis van het Huis Happaert is er een van ridders en burgemeesters, van professoren, notabelen en kunstenaars. Ze woonden, werkten, bestuurden en bedachten er. En die grandeur blijft ook vandaag nog moeiteloos overeind. Blijf er overnachten, boek een rondleiding of spring binnen tijdens een event.

De Sint-Pauluskerk met wortels in de 13de eeuw biedt een unieke mix van barokke kunst en dominicaanse spiritualiteit. Het schitterende interieur bevat meer dan vijftig schilderijen van beroemde Antwerpse meesters als Rubens, van Dyck en Jordaens; meer dan 200 beeldhouwwerken, prachtige barokaltaren en gesculpteerd kerkmeubilair dat tot het mooiste ter wereld behoort. Herita-leden genieten er van een voordeel.

Je kan de stad ook verkennen door een van de wandelroutes.

 

Brouwerij in de stad

De bieren van De Koninck ontstaan al sinds 1833 in de Stadsbrouwerij in Antwerpen. Een  interactieve brouwerijtoer dompelt je volledig onder in de geschiedenis van de brouwerij. Herita-leden bezoeken de brouwerij aan kortingtarief.

Stadsbrouwerij De Koninck biedt ook plaats aan stielmannen die al even gepassioneerd met hun vak bezig zijn. De ene maakt chocolade, de andere kaas. De ene vind je tussen de fietsen, de andere tussen de kookpotten.

 

Honger en dorst

De hongerigen en dorstigen vinden ongetwijfeld hun gading in het rijke aanbod aan eet- en drinkgelegenheden.

 

Wil je op de hoogte blijven van exclusieve evenementen via onze nieuwsbrief?
Word nu gratis lid en geniet meteen van tal van voordelen!


Ontdek ook onze andere activiteiten!