VOLZET: Ga achter de schermen bij Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Aanbod geldig tot: 
23/05/2018
De Nottebohmzaal bij Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience © Ans Brys

Op woensdag 23 mei organiseren we een exclusieve rondleiding voor Herita-leden bij Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Tussen 17u en 20u geniet je een rondleiding achter de schermen van het prachtige monument. Afsluiten doen we in stijl met een receptie.


Praktisch

  • Waar? Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen
  • Wanneer? Woensdag 23 mei, van 17u tot 20u
  • Prijs? € 10 per persoon


Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt.


Opgepast! De inschrijvingen voor deze activiteit zijn volzet.

Je kan plaatsen op de wachtlijst reserveren door een mailtje te sturen met je naam, je telefoonnummer en het aantal personen naar liselore.michils@herita.be

 

Over Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

De erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, gelegen aan het gelijknamige plein, is een literaire schatkamer boordevol eeuwenoud Vlaams cultureel patrimonium. De leeszaal herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan anderhalf miljoen volumes. Ideaal voor liefhebbers van Vlaamse geschiedenis en Nederlandse letterkunde.


In het oudste gedeelte van de bibliotheek vind je de Nottebohmzaal, één van de mooiste bibliotheekruimten in België, met een inrichting die dateert van 1936. Naast zijn functie als tentoonstellingsruimte en bibliotheekmagazijn is de Nottebohmzaal ook een bewaarplaats van enkele pronkstukken zoals de globes van Blaeu en de Egyptische kast.


Elke drie maanden wisselen de collectiestukken in de Nottebohmzaal. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van het oudste collectiestuk, een 3.000 jaar oude Egyptische dodenrol.