Win een duoticket voor de Virga Jesseommegang in Hasselt

Aanbod geldig tot: 
03/08/2017
Virga Jesseommegang in Hasselt
Virga Jesseommegang in Hasselt

Hasselt viert al eeuwenlang de Virga Jessefeesten. Om de zeven jaar toveren ze Hasselt om in een bijzondere plek met een magische sfeer. Geen wonder dat de Virga Jessefeesten erkend zijn als immaterieel cultureel erfgoed.

Tussen 5 en 20 augustus trekt de Virga Jesseommegang door de straten van Hasselt. De stad verkeert vijftien dagen lang in opperste feeststemming. Woningen zijn bebloemd en straten versierd, koren laten het beste van zich horen en de Dolende Man vindt iedere avond de weg naar huis. Ook de beiaard klinkt en het orgel blaast, toeristen haasten zich naar de tribunes, de Langeman kijkt streng en oordeelt dat de erwtensoep smaakt, in een tuintje ontmoeten buren elkaar om de laatste afspraken te maken. Kinderen verwonderen zich, ouders genieten en ook oma en opa zijn erbij. Oude bekenden beslissen samen een terrasje te doen en op straat ontstaan onverwachte gesprekken.

Wil jij de ommegang vanop de eerste rij beleven? Doe mee en win een van de tien duotickets (ter waarde van 15 euro per ticket) voor een plaats op de tribune!


Praktisch

Waar? Tribune Kolonel Dusartplein, binnenstad Hasselt

Wanneer? Zondag 13 augustus 2017 om 15u (duurtijd: 1u)

Meer info over de Virga Jessefeesten: www.virgajessefeesten.be 


Win een duoticket voor een tribuneplaats


Ook in de buurt:

Bezoek Hasselt!

Hasselt is meer dan een bezoekje waard. Het Stadsmus vertelt het verhaal van de inwoners van Hasselt en hoe zij hun stad laten groeien en bloeien. In het Jenevermuseum ontdek je alles over de geschiedenis van jenever. Herita-leden genieten in beide musea een voordeel.


Ontdek ook onze andere tijdelijke voordelen en wedstrijden.