Win: tickets voor de expo van John Kørner in Museum Dhondt-Dhaenens

Aanbod geldig tot: 
09/04/2018

Het museum Dhondt-Dhaenens (MDD) bezit een rijke collectie Vlaamse kunstenaars. Het museum is vlakbij de dorpskern van Deurle en aan de Leie gelegen. De basiscollectie omvat kunstwerken van onder andere James Ensor, Gust en Leon De Smet, Valerius De Saedeleer, Constant Permeke, Albert Servaes, Frits Van den Berghe en Gustave van de Woestyne.


Tijdelijke expo John Kørner - Running Problems

John Kørner is een van de meest prominente hedendaagse kunstenaars in Denemarken, die zowel schilderkunst als installatie op een onverwachte manier benadert. Running Problems is de eerste museale tentoonstelling van de kunstenaar in België en creëert een totaalomgeving van beweging, sport, propaganda en kunst. Kørner gaat in op de rol van sport in onze samenleving als een sociaal fenomeen dat economie alsook lichaams- en genderpolitiek raakt.


Voor Kørner is sport met haar visuele taal, kleur en codes zowel invloedrijk als esthetisch. Hij eigent zich de taal van sport toe en creëert zo schilderijen of installaties die de kijker tegelijk entertainen en uitdagen, zoals bv. een antiterroristische wegversperring die is omgevormd tot een hindernissenloop of een drinkbar die getransformeerd is in een klimrek.

 

Deze wedstrijd is afgelopen.