Win tickets voor een uniek concert van Nisia + Odessalavie in de Sint-Pieterskerk van Langdorp

Aanbod geldig tot: 
08/11/2017
Nisia_Odessalavie
Sint-Pieterskerk van Langdorp

Wesp vzw brengt de wereld naar Langdorp. In het eerste seizoen is er zo Italiaanse warmte, Britse folk of zachte geluiden uit het verre Estland, naast groepen van bij ons, vaak in een originele combinatie. En dat alles in een unieke locatie, de bijzondere Sint-Pieterskerk van Langdorp.


De Sint-Pieterskerk heeft een aantal grote troeven. Op muzikaal gebied zit de akoestiek top en biedt het magistrale, gerestaureerde en goed onderhouden Robustelly-orgel (uit 1781) een enorme opportuniteit.


Daarnaast hebben het gebouw en het interieur hebben een grote erfgoedwaarde. Naast het orgel zijn er o.a. unieke bewaarde stukken zoals 17de -eeuwse grafplaten, een uitzonderlijk marmeren hoofdaltaar en zijaltaren, eikenhouten lambrisering in Louis XVI-stijl, en beeldhouwkunst o.a. uit de late 15de eeuw. Anders dan in vele kerken uit de streek hangen er schilderijen uit de 17de eeuw in situ, op hun originele plaats.


Met haar laat 13de -eeuws gotisch koor en 14de -eeuwse toren opgetrokken in typische ijzerzandsteen is ze bovendien erg kenmerkend voor deze streek. Samen met het ommuurde kerkhof, de pastorie, de goed bewaarde notabelenwoningen en het gemeentehuis is ze bepalend voor het uitzicht van Langdorp als aantrekkelijkste dorpskern aan de oever van de Demer.


Win een duoticket voor het concert van  Nisia + Odessalavie, een avond vol Italiaanse en Belgische klanken.


Nisia, dat zijn de Italiaanse Emanuela Lodato en haar Belgische echtgenoot en veelgevraagd bassist Vincent Noiret. Als duo brengen ze een verrassend repertoire uit Zuid-Italië en van de eilanden.

Odessalavie is de Luikse groep van de geweldige klarinettiste Aurélie Charneux met de Italiaanse zangeres en accordeoniste Silvia Guerra. Beiden hebben ze een hang naar simpele klezmermuziek.


Praktisch

Waar? Sint-Pieterskerk, Langdorpsesteenweg 299, 3201 Langdorp

Wanneer? Zaterdag 18 november 2017 om 20u (einde voorzien omstreeks 22u)

Meer info over de Merodefestival concerten: kerk.merodefestival.be 


Deze wedstrijd is afgelopen. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.