Win tickets voor het concert van Estbel in de Sint-Pieterskerk van Langdorp

Aanbod geldig tot: 
30/09/2017
Estbel

Wesp vzw brengt de wereld naar Langdorp. In het eerste seizoen is er zo Italiaanse warmte, Britse folk of zachte geluiden uit het verre Estland, naast groepen van bij ons, vaak in een originele combinatie. En dat alles in een unieke locatie, de bijzondere Sint-Pieterskerk van Langdorp. De Sint-Pieterskerk heeft een aantal grote troeven. Op muzikaal gebied zit de akoestiek top en biedt het magistrale, gerestaureerde en goed onderhouden Robustelly-orgel (uit 1781) een enorme opportuniteit.


Daarnaast hebben het gebouw en het interieur een grote erfgoedwaarde. Naast het orgel zijn er o.a. unieke bewaarde stukken zoals 17de -eeuwse grafplaten, een uitzonderlijk marmeren hoofdaltaar en zijaltaren, eikenhouten lambrisering in Louis XVI-stijl, en beeldhouwkunst o.a. uit de late 15de eeuw. Anders dan in vele kerken uit de streek hangen er schilderijen uit de 17de eeuw in situ, op hun originele plaats.


Met haar laat 13de -eeuws gotisch koor en 14de -eeuwse toren opgetrokken in typische ijzerzandsteen is ze bovendien erg kenmerkend voor deze streek. Samen met het ommuurde kerkhof, de pastorie, de goed bewaarde notabelenwoningen en het gemeentehuis is ze bepalend voor het uitzicht van Langdorp als aantrekkelijkste dorpskern aan de oever van de Demer.


Win een duoticket voor het concert van Estbel. Estbel is de muzikale ontmoeting tussen de Estse Leana Vapper & de Vlaming Hartwin Dhoore (lid van Trio Dhoore). Iemand uit Estland dus, nog geïnspireerd door natuurbeleving, samen met een Vlaming, snakkend naar die betonstop. Een reis tussen (eiland) Saaremaa en Sint-Lievens-Houtemis, en een aangename kennismaking met muziek uit Estland.

 

Win een duoticket

 

Praktisch

Waar? Sint-Pieterskerk, Langdorpsesteenweg 299, 3201 Langdorp

Wanneer? Zaterdag 21 oktober 2017 om 20u00 (einde voorzien omstreeks 22u00)

Meer info over de Merodefestival concerten: kerk.merodefestival.be  


Ontdek ook onze andere tijdelijke voordelen en wedstrijden.