Kom naar Open Monumentendag 2017!

Hof van Busleyden © Stad Mechelen

Open Monumentendag is het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. Dat vieren we dit jaar op 10 september, waneer honderden monumenten over heel Vlaanderen hun deuren open zetten. In 2017 is Open Monumentendag al aan zijn 29ste editie toe!


Open Monumentendag is hét feest van het onroerend erfgoed en kan ieder jaar rekenen op een grote belangstelling van publiek en media. Het bewijs dat bekend én minder bekend onroerend erfgoed blijft boeien. Het recept van Open Monumentendag is alom bekend: op de 2de zondag van september stellen honderden monumenten in heel Vlaanderen gratis hun deuren open.


De Dag van de Architectuur

Dit jaar vallen Open Monumentendag en de Dag van de Architectuur voor het eerst op dezelfde datum: 10 september. Om dat te vieren slaan Herita en het Vlaams Architectuurinstituut de handen in elkaar voor een gezamenlijk programma op Open Monumentendag en Dag van de Architectuur. Je vindt op onze website een selectie van de mooiste combinaties van oud en nieuw, van erfgoed en hedendaagse architectuur.


Voor families

Voor wie er nog aan twijfelde: Open Monumentendag is een echte familiedag waarop je samen met het hele gezin fascinerende monumenten kan bezoeken. Op heel wat locaties worden leuke activiteiten georganiseerd op maat van families met kinderen. Bekijk onze familietoppers voor meer inspiratie, of kijk in de zoekmachine naar alle activiteiten voor gezinnen.


Avant-première

Op zaterdag 9 september organiseren we voor Herita-leden 15 exclusieve, betalende activiteiten in uitzonderlijke monumenten. Bekijk hier alle activiteiten en koop je ticket!