Stad Antwerpen zoekt Het Schoonste Gebouw van 2017!

Paleis op de Meir
Paleis op de Meir (foto: Toon Grobet)

Het Schoonste Gebouw? Je woont er misschien wel in! Of heb je er mee voor gezorgd dat een historisch waardevol gebouw in Antwerpen die titel verdient? Doe mee aan de wedstrijd van stad Antwerpen en wie weet wint jouw project wel de monumentenprijs van 2017!


Antwerpen wil haar onroerend erfgoed de plaats geven die het verdient: in de schijnwerpers! Daarom wordt voor de tweede keer de wedstrijd ‘Het Schoonste Gebouw’ gelanceerd. En wie weet beter dan jij waar er moet gekeken worden? Alle Antwerpse gebouwen met erfgoedwaarde die in de afgelopen vijf jaar zijn gerestaureerd, gerenoveerd of een nieuwe bestemming kregen, kunnen in 2017 de titel ‘Het Schoonste Gebouw’ winnen. De winnaar krijgt niet alleen een 'schone' titel, maar ook een geldprijs van €4.000. Het project krijgt bovendien de nodige aandacht in een brede communicatiecampagne om de betrokkenheid van de Antwerpenaars bij hun erfgoed te verhogen.


Wordt jouw project de opvolger van de winnaars van 2015? Dat waren Comptoir Sucrier (jurywinnaar) en het Paleis op de Meir (publiekswinnaar)? Dien je dossier dan zeker voor 19 maart 2017 in via www.antwerpen.be/hetschoonstegebouw!