Stage vakwerkbouw door het MOT: schrijf je in

het MOT

In september organiseert het MOT in Grimbergen een stage rond vakwerkbouw. Bouwen met leem is aan een heropleving bezig. Dat heeft alles te maken met de ecologische gedachte. In de nieuwe stage maak je praktisch kennis met deze historische bouwtechniek. Op vijf dagen tijd bouwen de deelnemers met twee ervaren lesgevers een bijenhalletje in vakwerk aan de Liermolen in Grimbergen.

Doel stage 'Vakwerk'

Vakwerk was eeuwenlang in grote delen van Europa, zeker ook in Vlaanderen, een alternatief voor bak- en natuursteen. Doel van de stage is dat de deelnemers alle stappen van het bouwproces doorlopen: van het kantrechten van de boomstammen en het uittekenen en kappen van de verbindingen, over het oprichten en opvullen van het vakwerk, tot ook het kloven van houten dakspanen voor de dakbedekking.

Ervaren lesgevers

Lesgevers Mathijs Huygebaert en Ante Corthals hebben veel ervaring met Japanse werktuigen, technieken en verbindingen. De Japanse houtbewerking zal dan ook in de stage geïntegreerd worden. Er wordt bovendien consequent gebruik gemaakt van handwerktuigen.

Inschrijven vanaf 28 maart

Kostprijs is € 375 per deelnemer. Inschrijven is verplicht en beperkt tot 18 deelnemers. Telefonisch inschrijven vanaf dinsdag 28 maart 2017 om 9 uur stipt op het nummer 02 270 81 11. Wie eerst komt eerst maalt, wees er dus snel bij. Vanaf woensdag 29 maart worden de inschrijvingen ook per mail (info@mot.be) aanvaard.

Meer info 

http://www.mot.be/nl/beleven/workshops-voor-volwassenen/stage-vakwerk