Collectie in nood : eerste hulp bij brand en wateroverlast

woensdag, 22 februari, 2017 -
09:30 tot 17:00
woensdag, 8 maart, 2017 -
09:30 tot 17:30
woensdag, 15 maart, 2017 -
09:30 tot 12:30
creative commons public use

Ben jij de hotline voor je collectie, dan geeft deze vorming je meer wapens en stoomt ze je klaar om meteen de best mogelijke actie te nemen bij noodgevallen met water of brand.
De focus ligt niet op het opmaken van een calamiteitenplan, maar wel op het doen en laten bij de eerste zorgen voor je collectie.
Tijdens deze praktijkgerichte workshop stroop je niet alleen zelf je mouwen op om aan den lijve te ondervinden wat water, brand en ook brandblussers doen met materialen en objecten. Je krijgt ook meer inzicht in hoe je best optreedt:

  • Wat mag je doen en niet doen bij eerste hulp, zowel voor je eigen veiligheid als voor die van de objecten?  Welke stappen onderneem je?
  • Hoe vermijd je gevolgschade en nazorg aan de objecten?
  • Welke tools en methoden kunnen je helpen of voorbereiden?
  • Waar of bij wie kan je terecht?

We trekken ook een ganse dag naar de brandweer van Gent om actief aan de slag te gaan.  Voor dit gedeelte ontvang je ook een attest van de brandweer!
Deze workshop maakt je geen specialist in het beredderen van alle mogelijke objecten, collectie en/of materialen. Ze geeft je wel meer inzichten, tools en een goede basis om in je eigen collectie succesvol en met vertrouwen aan de slag te gaan bij noodgevallen.

Evaluatie

Aan het einde van de lessenreeks krijg je een bewijs van deelname. Als je slaagt voor de eindopdracht, ontvang je een deelcertificaat. Deze proef is niet verplicht en zal worden toegelicht door de docent tijdens de eerste les.
Bij een goede evaluatie van het praktische gedeelte ontvang je ook nog een attest van de brandweer.

Praktisch

Lesdata/lesmoment
3 woensdagen : 22/02/17 - 08/03/17 - 9u30 tot 17u00
15/03/17 - 9u30 tot 12u30

Opleider(s)

Anne-Cathérine Olbrechts en Griet Kockelkoren

Kostprijs

€ 290 (brandweeroefeningen inbegrepen)

Inschrijven

Je kan tot 14 dagen voor de start van een opleiding inschrijven via het secretariaat van de Bibliotheekschool of via het aanmeldingsformulier, tenzij het maximum aantal deelnemers eerder is bereikt. Voor de meeste cursussen is het aantal plaatsen beperkt. Wacht dus niet te lang.
Een inschrijving is pas definitief als het inschrijvingsformulier volledig ingevuld is teruggestuurd. De betaling moet in orde zijn tegen de start van de opleiding, of ten minste verzekerd door een bestelbon.
In al onze prijzen zijn koffie en teksten begrepen.
Meer info vind je hier