Cultureel erfgoed draagt bij tot een lokale ontwikkeling | Lezing Koen Van Balen

maandag, 25 juni, 2018 -
14:00 tot 16:00

Koen Van Balen is hoogleraar aan de KU Leuven, departement Burgerlijke Bouwkunde. Hij is tevens directeur van het Raymond Lemaire Internationaal Centrum voor Conservatie (RLICC) en houder van de UNESCO-leerstoel over preventieve conservatie, monitoring en onderhoud. Hij is daarnaast ook een van de onderzoekers achter het rapport Cultural Heritage Counts for Europe.

Het rapport Cultural Heritage Counts for Europe toont aan hoe en in welke mate cultureel erfgoed een bijdrage levert aan levenskwaliteit en aan duurzame ontwikkeling. Historische gebouwen, buurten, steden en cultuurlandschappen hebben het vermogen om ons allen te inspireren en te verrijken. Ze helpen ons om een gevoel van verbondenheid te ervaren met een bredere gemeenschap.

Het rapport bevat hierover feiten en cijfers die aantonen dat cultureel erfgoed van onvervangbare sociale, ecologische en economische waarde is. Zo informeert, verdiept en versterkt het rapport het volledige potentieel van cultureel erfgoed als een belangrijke bron voor duurzame ontwikkeling. Het toont ook aan hoe cultureel erfgoed kan bijdragen tot de lokale nationale en Europese besluitvorming.

Praktisch

De lezing vindt plaats bij Herita. Adres: Oude Beurs 27, 2000 Antwerpen

Deze bijeenkomst is de laatste ssessie van de lezingenreekst TEIM/EYCH2018 van FARO en Herita. 

Inschrijven 

Deelnemen aan de lezing is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. 

Je vindt het inschrijvingsformulier hier.