Cultureel erfgoed in Europa: het verbinden van verleden en toekomst

dinsdag, 26 juni, 2018 -
14:00 tot 18:00

Om het belang van diversiteit van de Europese cultuur te benadrukken, houdt het Europees Parlement op 26 juni een conferentie getiteld "Cultureel erfgoed in Europa: het verbinden van verleden en toekomst".


Context

Naar schatting 300.000 mensen werken rechtstreeks in de culturele sector van de EU en zijn indirect verantwoordelijk voor maximaal 7,8 miljoen banen. De conferentie in het Parlement is bedoeld om het bewustzijn over het sociale en economische belang van cultuur en erfgoed te vergroten.


De conferentie vindt plaats tegen de achtergrond van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018, waarbinnen duizenden activiteiten plaatsvinden in heel Europa om mensen nauwer te betrekken bij het cultureel erfgoed op lokaal, regionaal, nationaal en Europees niveau.


Wie?

De conferentie, georganiseerd op initiatief van EP-Voorzitter Tajani en in nauwe samenwerking met de parlementaire commissie Cultuur en onderwijs, brengt politieke leiders, beleidsmakers en belanghebbenden samen om te debatteren over de uitdagingen van de sector in drie panels:

  • Cultureel erfgoed in Europa
  • Behoud en bevordering van cultureel erfgoed
  • Innovatie en economisch potentieel van cultureel erfgoed.


In de panels nemen artiesten uit zeer diverse disciplines plaats: muziek, kookkunst, architectuur, design, fotografie, enz. evenals andere belanghebbenden. Er zijn twee live muziekuitvoeringen en er is een tentoonstelling over videogames.


Praktisch

De conferentie gaat door in het Europees Parlement.

Deelnemen aan de conferentie is gratis. Registratie is verplicht. Je kan tot 20 juni online registreren


Meer informatie

Meer informatie over het programma en het verloop van de conferentie vind je hier.