Heemkunde Actueel

zaterdag, 18 november, 2017 -
12:00 tot 16:15

Heemkunde Actueel richt zich tot iedereen die zich wil laten inspireren door de (meer)waarde en het belang van heemkunde en lokaal erfgoed. Lokale erfgoedverenigingen brengen niet alleen het verleden van een lokale gemeenschap in kaart, maar brengen ook mensen samen en treden ermee in dialoog. Dit gebeurt vaak op een participatieve manier: buitenstaanders worden aangetrokken om actief mee te werken bij de opzet en uitwerking van erfgoedactiviteiten. Niet louter als publiek, maar ook als co-creator.

Hoe start je een participatieve werking op? En wat zijn de uitdagingen hierbij? Laat je inspireren door participatieve initiatieven uit de erfgoedsector.

Het programma

Tijdens parallelsessies leer je bij over onder andere participatie in 't GROM, participatie met kinderen en senioren en participatie bij een lokaal stedelijk museum.

Het gehele programma en meer uitleg vind je hier


Praktisch 

Deelnemen aan deze studienamiddag bedraagt €15. Je schrijft je hier in.

Inschrijven kan tot en met 12 november.

Je schrijft de deelnameprijs over op rekeningnummer  IBAN BE79 0682 2185 9033 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding ‘Heemkunde Actueel + uw naam’. Je inschrijving is definitief na ontvangst van de inschrijving en de betaling.

Locatie

De studienamiddag gaat door in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen. Adres: Van Beethovenstraat 8-10, 2800 Mechelen.