Infomoment participatiedecreet

dinsdag, 13 maart, 2018 -
09:30 tot 12:30

Wie vandaag erfgoed zegt, zegt ook participatie. Participatie werd immers de vijfde functie binnen het Cultureel-erfgoeddecreet. 


Projectaanvragen die kansengroepen op weg helpen naar het  cultuur-, jeugdwerk-  kunnen al verschillende jaren worden ingediend onder het Participatiedecreet. Ook initiatieven die uitgaan van kansengroepen vinden er een plek. Onder kansengroepen wordt verstaan: personen met een handicap, gedetineerden, personen in armoede, personen met een diverse etnisch-culturele achtergrond en gezinnen met kinderen. 


Heemkunde Vlaanderen, FARO en Demos organiseren op dinsdag 13 maart een infomoment om de mogelijkheden van het Participatiedecreet voor de cultureel-erfgoedsector in de verf te zetten. 


Tijdens het infomoment krijg je toelichting bij het Participatiedecreet en worden enkele projecten voorgesteld. Daarna wordt er in interactieve sessies dieper ingegaan op de criteria om een projectaanvraag in te dienen. Broed je al op een idee of wil je een voorlopig project aftoetsen? Dan kan je dat op 13 maart ook doen. 

Het volledige programma vind je hier terug. 

 

Voor wie 

Dit infomoment is ere voor organisaties (vzw's) met plannen voror een participatieproject

 

Praktisch 

Het infomoment vindt plaats in de Artistieke Werkplek H30. Adres: Hanswijkstraat 30, 1000 Mechelen. 

 

Inschrijven 

Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Je schrijft je hier in. Inschrijven kan tot en met donderdag 8 maart.

 

Meer info

Heb je nog vragen of opmerkingen, neem dan contact op met an.Vandenbergh@demos.be 


Meer over participatie

Meer weten over particpatie? Lees dan zeker dit item uit onze reeks 'alfabet van de erfgoedsector'.